Binler Ethem'ine Yürüdü

 Binler Ethem

Emek ve demokrasi güçlerinin çağrısıyla bir araya gelen binlerce kişi Ethem Sarısülük'ü vuran polisin tutuksuz yargılanmasını Taksim'de protesto etti.

 Binler Ethem’ine Yürüdü

Emek ve demokrasi güçlerinin çağrısıyla bir araya gelen binlerce kişi Ethem Sarısülük'ü vuran polisin tutuksuz yargılanmasını Taksim'de protesto etti.

 

Emek ve demokrasi güçlerinin çağrısıyla bir araya gelen binlerce kişi Ethem Sarısülük'ü vuran polisin tutuksuz yargılanmasını protesto etti.

DİSK, KESK, TTB, TMMOB ve HDK'nin çağrısıyla bir araya gelen kitle Galatasaray Meydanı'ndan Taksim'e yürüdü. ESP Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve MYK üyelerinin, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş ve Ethem Sarısülük'ün ağabeyi Mustafa Sarısülük ve LGBT Blok'un da aralarında olduğu kitle "Katiller halka hesap verecek" pankartını açtı.

Yürüyüşte, "Katil devlet hesap verecek", "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber hiç birimiz", "Ethem'in katili AKP'nin polisi", "Ethem yoldaş ölümsüzdür", "Her yer Taksim her yer direniş" sloganları atıldı. Halkların Demokratik Kongresi (HDK) de "Katiller cezalandırılsın hesap soracağız" pankartı açarak yürüdü.

Yürüyüşün ardından Taksim tramvay durağında toplanan binlerce kişi burada Sarısülük'ü anmak için bir saat oturma eylemi yaptı. Eylem dolayısıyla Taksim Meydanı girişinde yüzlerce polis ve TOMA'larla barikatlar kuruldu.

Sendikal Güç Birliği Platformu üyeleri ise Taksim Meydanı'nda durma eylemi yaptı. Polisin bu eylem dolayısıyla çok sayıda çevik kuvvet polisinin yanı sıra TOMA'lar konumlandırılırken, meydan çevresinde çok sayıda sivil polis konumlandırıldı. Alana sivil yurttaşlar alınmadı.
 

Sendikal Güç Birliği üyeleri, durma eyleminin ardından emek ve demokrasi güçlerinin Taksim tramvay durağında süren eylemine dâhil dâhil oldular.

Oturma eyleminde "Katilini istiyoruz", "Alo kiralık katil 155" yazılı dövizler taşındı. Taksim direnişinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşunda bulunuldu. Ölümleri temsilen yerde bir dakika uzanıldı, üzerine çiçeklerin olduğu kırmızı bez taşındı.

Ardından basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını emek ve demokrasi güçleri adına Eğitim-Sen İstanbul 1 No'lu Şube Başkanı Barış Uluocak yaptı. Uluocak, Ethem Sarısülük'ü vuran polisin dün 'meşru müdafa' gerekçesiyle serbest bırakılmasını bir hukuk faciası olarak değerlendirdi.
 

Taksim direnişi sonrası devletin cadı avına çıktığını belirten Uluocak, onlarca Taksim direnişçisinin somut hiçbir kanıt ve gerekçe olmadan tutuklayanların kamera kayıtları ile belgelenmiş bir cinayeti örtbas etme girişimlerini tarihin asla affetmeyeceğini ifade etti. Uluocak, Ankara'da 20 kişinin bugün gözaltına alındığını hatırlatarak, gözaltıların derhal serbest bırakılmasını istedi.







  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli