Ben Olsaydım Parçalardım

 Ben Olsaydım Parçalardım

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ı vahşi bir şekilde öldüren kişinin aynı şekilde kısasa kısas olarak öldürülmesi gerektiğini ifade eden Esenler Müftüsü Halil Şekerci, “Ö


Ben Olsaydım Parçalardım…

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ı vahşi bir şekilde öldüren kişinin aynı şekilde kısasa kısas olarak öldürülmesi gerektiğini ifade eden Esenler Müftüsü Halil Şekerci, “Özgecan’ın başına gelen şahsen benim çocuğumun başına gelse, yapanı parçalayarak, yakardım” dedi.


Mersinde’de evine giderken bir minibüsçü tarafından hunharca elleri kesilerek ve akabinde yakılarak feci bir şekilde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan ile ilgili açıklamalarda bulunan Esenler Müftüsü Şekerci, bu tür cinayetleri işleyenlere kısasa kısas olarak idam edilmesi gerektiğini söyledi.

“Özgecan’ın başına gelen benim çocuğumun başına gelseydi şahsen ben, yapanı parçalardım” diyen Müftü Şekerci, açıklamalarına şöyle devam etti;

“Her seferinde olduğu gibi ateş yine düştüğü yeri yaktı. Üniversite öğrencisi Özgecan’ı vahşice öldüren o kişiye idam cezası bile az. Çünkü kadına yönelik şiddet kesinlikle kabul edilebilir değil. Peygamber Efendimizin de hayatı ortada. Efendimizde hanımını ne azarlamıştır, nede dövmüştür. Onun için bugün Müslüman’ım diyen insanların kendilerini gözden geçirmeleri gerekir. Çeşitli bahaneler üreterek neden? Evin su faturası yüksek geldi diyorlar ve hanımını dövüyorlar, neden yemek yapmadın diyerek hanımını dövüyorlar. Yahu hanım senin esirin mi, kölen mi, hizmetçin mi? Onun için manevi eğitim şart diyorum. Ve bütün bunların yanında da bazı suçlara yeterli cezalar verilmesi gerekir. Yani her suça idam cezası olsun demiyorum ama tecavüz edip insanları vahşice öldürenler idam edilmeli. Verilen cezalar caydırıcı olmalıdır. Özgecan’ı öldürenlere de kısasa kısas olarak meydanlarda aynı şekilde öldürülmelidir diyorum.
Açıkça söylüyorum benim çocuğuma yapılsa böyle bir olay yapan kişiye elimden gelen ne varsa onu yapardım. O damı parçalardım. Ayrıca tecavüz olaylarını kılık kıyafete bağlamak saçmalıktır Dinimizde böyle bir kural yok açık geziyor diye kimsenin öldürülmesini emretmiyor.

Öyle açık giyen bir kadına hemen saldırmak mı lazım? Bu ne edepsizliktir bu ne rezilliktir. İsteyen açılır, isteyen kapanır ancak herkesin efendi olması ve adam olması şarttır. Müslüman’da olsan her kim olursan ol ne olursan ol, önce adam ol önce insan ol.”dedi.
 
 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı