Belediye Başkanı Meclisten borçlanma talep etti!

 Belediye Başkanı Meclisten borçlanma talep etti!

Esenler Belediye Meclisi 23/11 Cuma günü tek gündem maddesiyle olağan üstü toplandı.

 Belediye Başkanı Meclisten borçlanma talep etti!

Esenler Belediye Meclisi 23/11 Cuma günü tek gündem maddesiyle olağanüstü toplandı. Daha önce 5 Aralıkta vatandaşlarımıza daha iyi hizmetler sunulabilmesi ve kamu hizmetlerinin daha verimli hizmet alınabilmesi için belediye başkanının iller bankası A.Ş’den 5 Milyon TL kullanmasına yetki verilmesi istenmişti. İlgili karar meclis üyelerince uygun görülerek belediye başkanına borçlanma yetkisi verilmişti.
 
İlgili karar Belediye başkanlık makamında incelendi. Bu karar hakkında değişikliğe gidildi. Belediye meclisini olağanüstü toplantıya çağırarak tekrar borçlanma yetkisi talebinde bulunuldu. Toplantı teklifinde 50 milyon lira kredi kullanılması konusunda sadece iller bankasıyla değilde diğer kamu bankaları ile özel bankalarla da kredi görüşmesi yapılabilmesi ve kredi şartlarının uygun olması halinde kredi alınması için belediye başkanına yetki verilmesi meclisten talep edildi.
Meclis Gündemine sunulan teklif, teklif karar olarak oylandı. CHP’li meclis üyeleri bu teklife ret oy verdiler, AKP’li meclis üyelerinin oyları ile Belediye başkanına borçlanma yetkisi mecliste kabul edildi.



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli