Başkan Zeki Yılmaz; "Rekor Katılım Bekliyoruz"

 Başkan Zeki Yılmaz;

Esenler Trabzonlular Derneği Başkanı Zeki Yılmaz, yüz bin kişinin katılmasını bekledikleri Kara Lahana ve Horon Festivaline “Dünyanın en uzun horon tepme” rekorunu kırmayı hedeflediklerini söyledi.



Haber/Musa Bazin

Başkan Zeki Yılmaz; "Rekor Katılım Bekliyoruz"

Esenler Trabzonlular Derneği Başkanı Zeki Yılmaz, yüz bin kişinin katılmasını bekledikleri Kara Lahana ve Horon Festivaline “Dünyanın en uzun horon tepme” rekorunu kırmayı hedeflediklerini söyledi.


Dernek Başkanı Zeki Yılmaz; “Dünyanın en uzun horon tepme” rekoru deneyeceğiz.

Yılmaz, Esenler Trabzonlular Derneği ile Esenler Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği 2 Mart Pazar günü Esenler Dörtyol Cumhuriyet Meydanı’nda düzenleyecekleri Kara Lahana ve Horon Festivali’nde dünyanın en uzun horon tepme rekoru deneyeceklerini ifade etti. 

Düzenleyecekleri festivale yüz bin kişinin katılmasını beklediklerini ifade eden Dernek Başkanı Zeki Yılmaz şöyle konuştu;

“Esenler Belediyesi ile 2 Mart Pazar günü Esenler Dörtyol Cumhuriyet Meydanı’nda ortak düzenleyeceğimiz 6’ncı Kara Lahana ve Horon Festivalimize Karmate, Onay Şahin, Turan Topçuoğlu ile birlikte sürpriz sanatçılarımız sahne alacaklar. Tabii ki Murat Şov’un sunacağı programda hedefimiz 100 bin kişiyle dünyanın en uzun horon tepme rekorunu kırmaktır. Bu rekor denemesi ile ilgili de Guinness rekorları yetkilerini ve noter huzurunda tespit yaptıracağız. Bunun için bütün Esenler halkını ve ilçe dışındaki hemşerilerimizi yapacağımız bu etkinliğimize davet ediyorum”.
 
Örnek olmaya devam edeceğiz 

Sözlerinin devamında Yılmaz, "Esenler Trabzonlular Derneği olarak sizlerin de yakından takip ettiği gibi geçtiğimiz sene çok önemli etkinliklere imza attık. Bu sene de Esenler'de bir okul ve bir camimize kütüphane yapmayı düşünüyoruz. Bu sırada başarılı öğrencileri ödüllendirirken, maddi durumu iyi olmayan öğrencilere çeşitli yardımlarda bulunmaya devam edeceğiz. Biz Esenler Trabzonlular Derneği olarak yaptığımız önemli faaliyetlerle her zaman örnek olmak istiyoruz.

Bizler Anadolu gibiyiz

Esenler'de faaliyet gösteren diğer derneklerin çalışmalarını tabi ki, takdir ediyoruz. Kendileri bizden bir destek talepleri olduğu taktirde her şekilde kendilerine destek vermeye hazır olduğumuzu ifade ediyorum. Bizim Esenler Trabzonlular Dernek üyeleri sadece Trabzonlu değil. Bizim derneğimizin üyeleri arasında Sivaslı, Yozgatlı, Kastamonulu, Malatyalı ve Mardinli çeşitli il ve yörelerden üyelerimiz vardır. Bu arkadaşlar kendi Derneklerinin çalışmalarından memnun olmadıkları için bizim derneğimize üye olmak istemişlerdir Biz de bu kardeşlerimize kapımızı sonuna kadar açtık. Çünkü bizim Derneğimizde ırk, dil, din ve Mezhep ayrımı kesinlikle yoktur.

Biz Anadolu coğrafyasının renkleriyiz” dedi.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı