Bağlama Talebi!

 Bağlama Talebi!

Esenler Belediye Meclisi 5. Seçim Dönemi 1. Çalışma Yılı 2014 Yılı Temmuz ayı toplantısı 10 Temmuz Perşembe günü Meclis Başkanı Murat Gülkıran Başkanlığı'nda toplandı.



Bağlama Talebi!

Esenler Belediye Meclisi 5. Seçim Dönemi 1. Çalışma Yılı 2014 Yılı Temmuz ayı toplantısı 10 Temmuz Perşembe günü Meclis Başkanı Murat Gülkıran başkanlığında toplandı.

İmza karşılığı yapılan yoklamadan sonra gündemdeki raporların görüşülmesine geçildi. 4,5, 6, 12 ve 14 No’lu raporlar oy birliği ile geçerken 1, 2, 7, 8, 9, 10, 11 ve 13 No’lu raporlar oy çokluğu ile kabul edildi. Gündemde görüşülecek başka madde bulunmadığında Başkan Murat Gülkıran, Temmuz ayı Meclis Toplantısının 10 Temmuz 2014 Perşembe gününe ait ikinci birleşimini 1 Eylül Pazartesi günü saat 15.00’de toplanmak üzere oturumu kapattı.

AKP’li Belediye Meclis Üyesi Yasin Üray’ın Memleketi Niğde İli Bağlamalılar Derneği’ne Esenler Belediyesi'nce 5 bin TL’lik yardım talebi geldi. Dernek Merkezi'ni 95.000 TL’ye satın alan Bağlamalılar Derneği'nin boya badana ve benzeri tadilat masraflarının 5.000 TL’si Esenler Belediyesi tarafından karşılanacak.

Bağlamalıların Bağlama Talebi
Esenler Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne üst yazı ile müracaat eden Bağlamalılar Derneği, satın almış oldukları Dernek Merkezi iç tadilatının Esenler Belediyesi tarafından yapılmasını talep ettiler.

Yardım Talep Metni;
“Niğde Bağlamılar Derneği Fevzi Çakmak Mahallesi’nde bir Dernek Merkezi satın alarak taşınmak istemekteyiz. Derneğimizin maddi durumu bulunmadığından gerekli tadilatını yaptıramamaktayız. Gereğinin yapılmasını arz ederiz” denildi.
Bir yardım talebi de Çankırı İlinin Orta İlçesi'nin Yaylakent Belde Belediyesi'nden geldi.

Yardım Talebi Şöyle:
Çankırı İli Orta İlçesine bağlı Yaylakent Belediyesi'yiz. Belediyemizin imkânları kısıtlı olduğundan sunduğumuz hizmetleri yerine getirmede ihtiyacımız olan malzemeyi alamıyoruz. İhtiyacımız olan malzemelerin Belediyemiz Başkanlığı'na yardım olarak verilmesini…

Destek hizmetleri müdürlüğünün 726 sayılı teklifi incelenerek 25000 TL'lik yardım talebi komisyonca uygun görülmüştür.

Usta: Tadilat Yapacak Paraları Yokmu?
Niğde Bağlamalılar Derneği’nin yardım talebiyle ilgili Esenler Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün 13 No’lu raporu hakkında görüş belirtmek için söz alan CHP’li Belediye Meclis Üyesi Mustafa Usta şöyle konuştu;
 
“Raporda yazıldığı bu Niğde Bağlamalılar Derneği kendi binalarını kendileri satın almışlar. Yani yeri satın alacak paraları var ama boya-badana yapacak paraları yok. Öylemi? Gerçekten de ben bu yardım talebini anlamış değilim. Bakın Kazım Karabekir Mahalle Muhtarlığı'nın girişinde bulunan İşitme Engelliler Derneği'ni eşyaları ile birlikte dışarı atıldı. Engelliler Derneği'ne yardım edilmesiyle konusunda ben Ömer Başkan'la görüştüm. Kendisi de bana, kanunen böyle bir yardım yapamayacaklarını söylemişti. Şayet böyle bir yardım yapmaları halinde ise müfettişlerin kendilerine soruşturma açacaklarını ve bu konuda da mağdur olacaklarını ifade etmişti. Ama bakıyorum ki şimdi Niğdeliler Derneği'ne yardım yapılıyor. Yani bu yardımların kimilerine evet kimilerine hayır mı?” diyerek görüşlerini ifade etti.

Çetinkaya: Yardım Ediyoruz
CHP’li Usta’ya cevap vermek için söz alan AKP’li Meclis Üyesi Ömer Çetinkaya, “Belediyemizce İşitme Engelliler Derneği'ne bir yer tahsisi söz konusuydu. Yalnız 2012 yılında belediye kanununda yapılan değişiklikle kamu kurumu dışında tahsis yetkimiz kaldırıldı.
 
Biz şu an Niğdeliler Derneği'yle ortak hizmet projesi yapıyoruz. Bu çerçevede Niğdeliler Derneği’nin 5 bin TL’lik masraflarını karşılıyoruz. Tabi yeni yerlerini satın alacak paraları varda, boya yapacak paraları yok mu?
Sorusuna biliyorsunuz bir yer alındığında borca girilir zor durumda kalınır. Bu konuda da bizim katkımız önemlidir” dedi.

Gökçebaş: Siyaset Yapmayan Derneklere Yardım Ediyoruz
Konuyla ilgili söz alan AKP’nin Grup Başkanı Gökçebaş da, “Bu konu zaman zaman gündeme geliyor. Bizde şunun bilinmesini isteriz ki. Biz hiçbir dernek arasında ayrım farkı gözetmeyiz. Şayet dernek görevini yerine getiren ve siyasi konulara kaymayan bir dernekse elimizden geldiğince her türlü yardımı yapıyoruz. Ömer Başkan'ın ifade ettiği gibi İşitme Engelliler Derneği de Belediyemizden önemli yardımlar almıştır. Bunun böyle bilinmesini istiyorum” diye konuştu.




  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli