Tarih: 24.12.2014 15:48

BUTİK CAMİİ TAMAM SIRA GOTİK GEMİDE!

Facebook Twitter Linked-in


BUTİK CAMİİ TAMAM  SIRA GOTİK  GEMİDE!

Validebağ Korusu’nu yıkmaya çalışarak “butik cami” yapmak isteyen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, şimdi de “gotik gemi” alacağını açıkladı.

Himi Türkmen, 3 Aralık 2014 tarihinde yapılan Belediye Meclisi toplantısında, Üsküdarlılara “yeni yıl armağanı” olarak 500-600 kişilik bir gemi almayı Emlak İstimlek Müdürlüğü’nün teklifi olarak gündeme getirdi. Belediye Meclis toplatısında konuşan Türkmen, maliyetin 6 milyon lira olacağını söyledi. Başkan Türkmen, açıklamalarının devamında şunları ifade etti:

41 KERE MAŞALLAH DEDİRTECEK BİR GEMİ…

“Bir kere bu gemi, öyle bilinen sıradan yolcu gemileri gibi olmayacak. Toplantı salonu, sahnesi, Üsküdar’a uygun mimari yapısı, altın sırmalı işlemeli koltukları, parlak sarı metal semaver ve şerbet kazanları ile bizlere Osmanlı saltanat kayıklarını hatırlatacak; görenlere parmak ısırtacak ve 41 kere Maşallah dedirtecek bir gemi olacak.

DÜĞÜN VE EĞLENCELERE DE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK…

500-600 yolcu kapasiteli ve 50-55 metre uzunluğundaki bu gemide Yavuztürk’ten, Ünalan’dan, Mehmet Akif’ten ve Üsküdar’ın tüm mahallelerinden gariban hemşehrilerimiz yiyip içip, İstanbul Boğazı’nın güzelliklerini seyretme imkanı bulacaklar. Hem de sosyal ve kültürel etkinliklerde bulunup, düğünlerini de zengin insanlarımız gibi Boğaz’da gezinerek yapma imkanı bulacaklar.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —