BİR ŞEY YAPMALI' Hareketi; Sivas'ta Hayır'ı' Başlattı

 BİR ŞEY YAPMALI

“BİR ŞEY YAPMALI…” Hareketi;“Cumhuriyetimizin Temelinin Atıldığı Sivas kongresinin yapıldığı” ve “Kuvayı milliye ruhunun” temelinin atıldığı yer olan Sivas’ta geniş katılımlı bir etkinlik

 “BİR ŞEY YAPMALI…” Hareketi;  Sivas’ta “Hayır’ı” Başlattı

“BİR ŞEY YAPMALI…” Hareketi;“Cumhuriyetimizin Temelinin Atıldığı Sivas kongresinin yapıldığı” ve “Kuvayı milliye ruhunun” temelinin atıldığı yer olan Sivas’ta geniş katılımlı bir etkinlikle,”HAYIR” startı verdiler.  
Yurdun dört bir yanından gelen katılımcılar ile gerçekleşen programda katılımcılar,  “CUMHURİYETİMİZ’E sahip çıkıyoruz, Referandum’da ise ‘HAYIR’ diyoruz…” Bir Şey Yapmalı…” sloganlarıyla, ADD Sivas Şubesi ile birlikte yaptıkları etkinlikte heyecan ve coşku vardı.

Yurdun dört bir yanından gelen katılımcılar ile gerçekleşen program; Atatürk Büstü’ne çelenk konulmasıyla başladı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Şehitler için saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Daha sonra bin kırmızı ve beyaz balon gökyüzüne uçuruldu, tarihi öneme sahip “SİVAS KONGRE Binası ATATÜRK ve Etnografya Müzesi” ziyaret edildi.

“BİR ŞEY YAPMALI…”Hareketi, aynı SİVAS KONGRESİ’NDE olduğu gibi “KUVAYI MİLLİYE” Ruhu ile mücadele edilmesi gerektiğine inandıklarını ifade ettiler. “Bu Büyük Yangını ve ülkemizi karanlığa götürmek isteyenlerle ancak KUVAYI MİLLİYE Ruhu ile mücadele edersek başarılı oluruz” dediler.“BİR ŞEY YAPMALI…” Hareketi;  CHP, Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi, Vatan Partisi SİVAS İl Başkanlıkları’nı ve Atatürkçü Düşünce Derneği, Cem Vakfı, Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Türk Ocakları SİVAS Şubeleri’ni ziyaret ettiler ve değişik siyasi tercihlere sahip kanaat önderleri ile yoğun görüşmeler yaparak eylem söylem birliğinde birleştiler.


“Bu Topraklarda Yaşayanlar Öz Kardeştir”
Değişik illerden gelen temsilcilerin “ANAYASA Değişiklik Teklifi” ile ilgili konuşmaları SİVAS Sanayi ve Ticaret Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
"BİR ŞEY YAPMALI…” Hareketi’nin daveti üzerine; TBMM Eski Başkanları’ndan Hüsamettin CİNDORUK, Hikmet ÇETİN ve Ömer İZGİ’nin gönderdikleri yazılı mesajlar toplantı sırasında okundu. “Mondoros Ateşkes Antlaşması’nın imzalandığı gün henüz işgale uğramamış vatan toprakları bir bütündür ve birbirinden ayrılamaz. Bu topraklarda yaşayanlar öz kardeştir.” şeklindeki 11 Eylül SİVAS Kongresi kararı da hatırlatılarak; üç ayrı siyasi görüşten gelen, üç TBMM eski Başkanı’nın, “HAYIR” cephesindeki, “KUVAYI MİLLİYE” Ruhu ile yaptıkları bu ortak katkılar katılımcıların takdirine sunuldu ve büyük alkış aldı.
4-11 Eylül 1919’da, yurdumuzun dört bir yanından gelen temsilcilerin katılımı ile toplanan ve yaşamsal önemde kararların alındığı Sivas Kongresi’nin; tüm Türkiye’nin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin paha biçilmez ortak değeri olduğu vurgulandı.

Toplantıya; Ömer Faruk EMİNAĞAOĞLU, Nuh Tolga YARMAN, Melda ONUR, Mehmet Bedri GÜLTEKİN, Dursun ÇİÇEK, Cemal ÖZDEMİR, Ali Mutlu KÖYLÜOĞLU, Adnan ÇELİK, İsmail TÜMER, Ersin ERTÜRK, Doğan ALTINTAŞ, Ulaş KARASU, Macide ŞAHİN, Süreyya ÇİNİK, Muradiye ŞİT, Hayrettin ÖKÇEŞİZ, Mahmut ÖZYÜREK, İlkay BODUROĞLU, Cevriye BAYSAL, Ece ATAER, Selim KARAHAN, Cevriye BAYSAL, Oya DOĞAN, Esma NALBANTOĞLU ve İbrahim DENİZCİ katıldı. Sanatçı Ekrem ATAER ve Halk Korosu’nun üyeleri de; türküleriyle hınca hınç dolu salona heyecan ve coşku verdiler.





  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı