"BİR HAK GASPI YAŞANMIŞTIR"

İstanbul 2. Bölgeden bağımsız adaylık başvurusu YSK tarafından Siyasi Partiler Kanunu’nun 40. Maddesi hükümlerine aykırı bulunarak “bağımsız aday” kesin listelerinde yer verilmeyen Ayhan Bölükbaşı;

 

 

 

 

 

 

 

"BİR HAK GASPI YAŞANMIŞTIR"…

Yaptığı basın toplantısıyla adaylaşamama sürecini en başından sonuna belgelerle kamuoyuna deklere eden Bölükbaşı “ Bizim bağımsız milletvekili adaylığımız; ‘bir kıvılcımdı işaret fişeğiydi” diyerek şöyle devam etti;

“ YSK’nın geçici aday listelerinde ilan edilmeme rağmen, Demokratik bir hak olan seçilme hakkımız elimizden alınmıştır. Bir hak gaspı yaşanmıştır. Adaylığıma yapılan itiraza karşı sunduğum bütün belgeler, somut belgeler yok sayıldı, soyut olan söylem kabul edildi. Bağımsız Adaylık başvurumdan sonra yaşadığım on günlük sürede şahsıma teveccühün üst seviyede olduğunu gördüm. Vekil seçilmeye zerrece şüphem kalmamıştı. Bu on günlük süreç birilerini rahatsız etti.

 

60-70 bin aralığında oy almak demek İstanbul’da bağımsız seçilebilmenin önünü açacaktı. Anadolu’da ise 7-8 bin oy alanın bağımsız seçileceği bir durum oluşacaktı. Bu görüntünün önü kesilmeliydi ve kestiler. Gerek İstanbul’da gerek Anadolu’da lider sultasından kurtaracak bir kıvılcım, bir işaret fişeğiydi bizim aday olmamız.

 

İtiraz neticesinde beş gün YSK kapısında yattım kalktım. Hoşgörü gösterilmedi. Savunmamı yapabilmek savunmamı vermek, seçilme hakkı elde edebilmek için YSK’nın ikinci katına iki kez çıkabildim. Sunacağım belgeler için faks çekersiniz dediler.

 

 

YSK savunmalarımı yeterli görmeyip, sunduğum tüm belgelerime rağmen bağımsız milletvekili adaylığımı iptal etmiş ve kesin aday listelerinde şahsıma yer vermemiştir.

 

Bu sebeple hiç kimseye kırgın ve küs değilim. Şahsımı her şart altında destekleyen, bu onur mücadelesinde sürekli yanımda olan tüm gönül dostlarıma sonsuz teşekkür ve şükranlarımı    sunarım.” 

 

 

 



  • Cumartesi 29.7 ° / 20 ° Güneşli
  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli