BHH, Laik ve Bilimsel Eğitim İçin Sokakta

 BHH, Laik ve Bilimsel Eğitim İçin Sokakta

“Korkmuyoruz, Ayaktayız” diyen BHH, 43 kentteki laik ve bilimsel eğitim eylemlerinde direniş yürüyüşü başlattığını ilan etti.


BHH, Laik ve Bilimsel Eğitim İçin Sokakta

“Korkmuyoruz, Ayaktayız” diyen BHH, 43 kentteki laik ve bilimsel eğitim eylemlerinde direniş yürüyüşü başlattığını ilan etti.

Birleşik Haziran Hareketi (BHH), laik ve bilimsel eğitim için 43 kentte sokağa çıktı. Direniş yürüyüşünü ülkenin dört bir yanında başlattıklarını ilan eden BHH, son olarak Charlie Hebdo Katliamı’nda açığa çıkan gerici ve faşist vahşete “Korkmuyoruz, Ayaktayız” diye seslenildi. Pek çok kentte soğuk havaya karşın eylemlere yoğun katılımlar gerçekleşti.

İstanbul Kadıköy’de Boğa’da bir araya gelen BHH bileşenleri, Rıhtım’a doğru yürüyüşe geçti. Kitlenin önü kısa bir süre polis barikatıyla kesildi. Polis, yürüyüşe izin vermeyeceğini söyledi ancak kitle barikat açılana kadar bekleyişini sürdürme kararı aldı. 45 dakikalık bekleyişin ardından barikat açıldı ve kitle Rıhtım’a ulaştı.

Ankara’da da Sakarya Meydanı’nda bir araya gelen BHH bileşenleri, meydanda bir basın açıklaması yaptıktan sonra İnsan Hakları Anıtı’na yürüdü. Anıta gelinmesinin ardından Charlie Hebdo Katliamı’nda yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.
İstanbul, Ankara ve İzmir gibi merkezlerde mahallelerde kurulan meclisler, kendi dövizleri ve pankartlarıyla eylemlere katıldı.

‘AKP’nin kindar nesli IŞİD neslidir’
Eylemlerde okunan basın açıklamalarında AKP’nin eğitim alanındaki gerici ve piyasacı politikalarından örnekler verildi, itaat eden, hırsızlıklara ses çıkarmayan, ucuz işgücü olarak kullanılan, daha fazla sömürülen, çocuk yaşta yeni çocuk işçiler doğurmaya başlayan bir nesil yaratılmak istendiği belirtildi.

“AKP iktidarının yetiştirmek istediği ‘kindar’ nesil IŞİD neslidir” diyen BHH, laik ve bilimsel eğitim sistemi için mücadeleyi başlattıklarını söyledi ve zorunlu din dersleri kaldırılana, zorla imam hatip yapılan okullar geri kazanılana kadar ayakta olunacağı dile getirildi.

Açıklamada 9 Şubat haftasında okulları boykot çağrısı da yapıldı.
 



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı