Avukatlardan adalet çağrısı: Ebru ile Aytaç'ı derhal tahliye edin

 Avukatlardan adalet çağrısı: Ebru ile Aytaç

‘Adil yargılama’ talebiyle ölüm orucunda olan avukatlar Ebru Timtik ile Aytaç Ünsal için adalet talebini yineleyen meslektaşları, “Arkadaşlarımızı derhal tahliye edin. Aksi halde sağlıklarında meyda

Adil yargılanma talebiyle ölüm orucunda olan ve sağlık durumları kötüleşen avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal, Adli Tıp Kurumu’nun “sağlık durumları cezaevinde kalmaya uygun değildir” şeklindeki raporuna rağmen tahliye edilmediler.

Devlet, Timtik ve Ünsal’ı tahliye etmek yerine bugün Sadi Konuk ve Kanuni Sultan Süleyman Eğitim Araştırma Hastanelerine yatırmayı tercih etti.
Daha önce adil yargılanma talebiyle ölüm orucu eylemi yapan Mustafa Koçak, sağlık durumu kötüleşince hastaneye kaldırılmış ancak zorla müdahale Koçak’ın ölümüyle sonuçlanmıştı.

“Zorla müdahale işkencedir”
“Zorla müdahale işkencedir” diyen yakınları, avukat ve sağlık örgütleri ölüm orucu eylemini sürdüren Timtik ve Ünsal’a zorla tıbbi müdahalede bulunulmaması için çağrıda bulundu.
İstanbul Tabip Odası’ndan yapılan açıklamada, “Meslektaşlarımıza hatırlatıyoruz: Tıp etiği hiçbir koşulda zorla müdahaleye izin vermez. Unutmayınız; aslolan hekimliktir” denildi.

 

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli