Asla Yalnız Yürümeyeceksin" diyen Kadınlar bir araya gelecek

 Asla Yalnız Yürümeyeceksin

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Kadın Meclisleri, "Asla Yalnız Yürümeyeceksin" diyerek 9 Şubatta Türkiye Kadın Meclisleri toplantısında bir araya gelecek.

Türkiye’nin tüm il ve ilçelerinden binlerce kadının katılımının beklendiği toplantıda, öldürülen kadınların aileleri, şiddet gören kadınlar, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Temsilcisi Gülsüm Kav ve Platform Genel Sekreteri Fidan Ataselim'in de katılımlarıyla buluşma gerçekleşecek.

Toplantıya ilişkin Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’ndan yapılan yazılı açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı:

“Kadın cinayetlerini durdurmak, kadına yönelik fiziksel, psikolojik, ekonomik ve cinsel şiddete karşı mücadele etmek, kadına yönelik baskıyı durdurmak, kadınların eşitçe ve özgürce yaşayabilmesi için en somut çözümler olan 6284 sayılı kanunun ve İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması için verdiğimiz mücadele gündeme getirilecek.

Rabia Naz'a ne olduğunu bir kere daha soracağımız toplantıda, Şule Çet, Aysun Yıldırım davalarında olduğu gibi tüm kadınlar için şüpheli ölümlerin açığa çıkarılması ve Gerçeklerin karanlıkta kalmaması için bir araya gelinecek.
Gerek Türkiye’nin bir çok şehrinde yapılan Emine Bulut eylemlerinde, gerek 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde öldürülen kadınların aileleri ile birlikte kadın cinayetlerine sessiz kalmayarak ve  Şili'li kadınların dünyaya yayılan LasTesis performansını Türkiye'ye taşıyarak birçok ilde performanslar gerçekleştiren kadınlar, şimdi de geleceklerini ve hayatlarını birlikte konuşmak ve birlikte karar vermek için bir araya geliyor.”

 

  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli