Tarih: 16.09.2013 11:35

AKP'li ihaleyi karısına verdi!

Facebook Twitter Linked-in



AKP'li ihaleyi karısına verdi!

AKP kayırmada sınır tanımıyor. AKP'li komisyon başkanı ihaleyi hiç çekinmeden eşine verdi.
 
Kültür Bakanı Ömer Çelik’in ‘kankası’ olarak tanınan Levent Özveren’in yönettiği ‘ağırlama işleri’ ihalesi Adana’yı karıştırdı.

Adana Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si­’nin şir­ke­ti Al­tın Ko­za Kül­tür Sa­nat ve Tu­rizm A.Ş.’nin Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­kan Yar­dım­cı­sı, AK­P’­li mec­lis üye­si Le­vent Öz­ve­ren, baş­ka­nın ol­ma­dı­ğı za­man­lar­da ku­rum­da­ki tek iha­le yet­ki­li­si ola­rak gö­rev ya­pı­yor­du. İd­di­aya gö­re; Ada­na­’da “Kül­tür Ba­ka­nı Ömer Çe­li­k’­in ya­kın ar­ka­da­şı­” ola­rak ta­nı­nan Öz­ve­ren, iha­le yet­ki­si elin­dey­ken eşi Mü­ge Sür­me­li Öz­ve­re­n’­in şir­ke­ti ABERK’e 425 bin TL’­lik iha­le ver­di.

Bi­lir­ki­şi ihaleyi araştırdı…
İha­le­nin, film fes­ti­va­li­ni or­ga­ni­ze eden Ko­za A.Ş.’nin “Or­ga­ni­zas­yon, ko­nak­la­ma, ye­mek, kok­tey­l” gi­bi iş­le­rini kap­sa­dı­ğı ve Mü­ge Öz­ve­re­n’­e öde­me­nin de ya­pıl­dı­ğı ile­ri sü­rül­dü. Olay, Al­tın Ko­za Kül­tür Sa­nat Tu­rizm A.Ş.’nin es­ki ça­lı­şan­la­rın­dan Şe­nol De­mir­ci­’nin savcılığa yap­tı­ğı şikâyet so­nu­cu or­ta­ya çık­tı. Bi­lir­ki­şi söz ko­nu­su iha­le­nin, ABERK şir­ke­ti­ne ve­ril­di­ği­ni ve 425 bin li­ra öde­me ya­pıl­dı­ğı­nı doğ­ru­la­dı.

Ka­çak vil­la­dan ce­za al­mış­tı
Ada­na­’da, AK­P’­li Bü­yük­şe­hir ve Çu­ku­ro­va İl­çe Be­le­di­ye Mec­lis üye­si Le­vent Öz­ve­ren ile tu­rizm­ci eşi Mü­ge Sür­me­li Öz­ve­ren, da­ha ön­ce de ka­mu ara­zi­si­ne ka­çak vil­la yap­tık­la­rı id­di­asıy­la yar­gı­lan­dı. Otel ve su par­kı iş­let­me­ci­li­ği de ya­pan Mec­lis üye­si Le­vent Öz­ve­ren ve eşi Mü­ge Sür­me­li Öz­ve­ren hak­kın­da, 2009 yı­lın­da ‘i­mar kir­li­li­ği­ne ne­den ol­mak, mü­hür boz-­ma­k’ suç­la­rın­dan Ada­na 1’in­ci As­li­ye Ce­za Mah­ke­me­si­’n­de da­va açıl­dı. Mah­ke­me, sa­nık­la­ra 10’ar ay ha­pis ce­za­sı ver­di. Hük­mün açık­lan­ma­sı ge­ri bı­ra­kıl­dı.

İş­te o skandal ra­po­r

İha­ley­le il­gi­li şikâyeti araş­tır­mak­la gö­rev­len­di­ri­len Bi­lir­ki­şi Def­ter­dar­lık Uz­ma­nı Ay­han Yıl­dı­z’­ın ra­po­run­da “4734 sa­yı­lı Ka­mu İha­le Ka­nu­nu­’na gö­re iha­le­yi ya­pan ida­re­nin iha­le yet­ki­li­si ki­şi­le­ri ile eş­le­ri ve­ya üçün­cü de­re­ce­ye ka­dar olan ya­kın­la­rı­nın iha­le­ye gi­re­me­ye­cek­le­ri­” be­lir­ti­le­rek “İ­ha­le sü­re­ci­nin her aşa­ma­sın­da gö­rev alan ki­şi­ler hak­kın­da 4734 Sa­yı­lı Ka­mu İha­le Ka­nu­nu­’nun 60’ın­cı mad­de­si­ne gö­re iş­lem ya­pıl­ma­sı ge­rek­ti­ğini­” söyledi. Avu­kat Ne­cil To­puz ise “O­lay Ka­mu İha­le Ka­nu­nu­’na ta­ma­men ay­kı­rı. Mut­la­ka so­ruş­tur­ma; ko­vuş­tur­ma ve sü­re­cin so­nun­da da­va açıl­ma­sı la­zım.”de­di.
 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —