03 Aralık "Dünya Engelliler Günü" Kutlu Olsun

 03 Aralık

Engel, engellilik ve engelliler hakkında toplumun yaşam damarlarına dokunabilmek ve engelsizlerin dikkatini çekebilmek, duyarlıklarını artırmak için dünyanın dört bir yanında etkinlikler yapılacak 3 Aralık’ta.


03 Aralık "Dünya Engelliler Günü" Kutlu Olsun…

3 Aralık tüm dünyada ‘3 Aralık Özürlüler Günü’...

Engel,  engellilik ve engelliler hakkında toplumun yaşam damarlarına dokunabilmek ve engelsizlerin dikkatini çekebilmek, duyarlıklarını artırmak için dünyanın dört bir yanında etkinlikler yapılacak 3 Aralık’ta.  
 
Kutlamalar düzenlenecek, şölenler tertiplenecek her yerde, dünya nüfusunun 500 milyon engelli yaşayanı için.

Ve Türkiye'de de nüfusun yüzde 12.29'u yani 8,5 milyon engellisi için...

Hem de engellilerin de engelsizler gibi 365 günü yaşamın içinde yer aldığı gerçeğini 364 gün görmezden gelerek ve yalnızca bir günlüğüne hatırı kalmasın babında anımsayarak. Haberlerde, ana ajanslarda, merkez medyada, gazetelerde birkaç satır birkaç kare görüntü, televizyonlarda göstermelik para toplama programlarıyla ve duyarsız kamuoyuna ilaçlık gündeme getirilerek.

Öyle bir gündür işte bu 3 Aralık günü; çarçabuk ve temaşaya önem vererek hazırlanan Engelliler haftası programlarında başından bakanına, belediyesinden nahiyesine, meclisinden mebusanına tumturaklı söylemler atılan ve kürsü, makam, koltuk sefası sonrası unutulan.

Engellilere engel mengel koyanlara, evinden barkından edenlere, kapı dışarı yapanlara, talimat ve tebligatçılara rağmen yılmadan, yorulmadan, usanmadan yoluna devam edenlere selam olsun,

03 Aralık "Dünya Engelliler Günü" Kutlu Olsun…
 



  • Cuma 27.2 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 29.3 ° / 20.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22 ° / 18.2 ° Şiddetli yağmurlu