Yargıtay IŞİD'in katliamını insanlığa karşı işlenmiş suç' olarak görmedi

Yargıtay IŞİD

10 Ekim 2015 tarihinde IŞİD'in saldırısı sonucu 103 kişinin yaşamını yitirdiği ve IŞİD tarafından gerçekleştirilen 10 Ekim Ankara Gar Katliamı ana davasından sonuç çıktı. Ceza alan sanıklardan Erman Ekinci harici

Kamu görevlileri korundu

10 Ekim Ankara Katlamı Davası Avukatları’nın kamu görevlilerinin yargılanmasına dair talepleri bir kere de Yargıtay’da reddedildi.
1 0 Ekim Ankara Katlamı Davası Avukatları yaptıkları açıklamada şartlı salıverme hükümlerinin uygulanması durumunda faillerinin bir kısmı çok yakında serbest kalacağını da belirtti.

Davada IŞİD'in sözde Türkiye vilayeti sorumlusu "Ebu Usame el Türki" kod adlı Kasım Güler'in dinlenmesi bekleniyor. Dava dosyasının firari sanıkları ve IŞİD örgütlenmesi için bilgiler vermiş olan Güler, Suriye'de düzenlenen operasyonla yakalanarak Türkiye'ye getirilmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Güler hakkında "anayasal düzeni ihlale teşebbüs" suçundan iddianame hazırlamış, Güler'in yargılanmasına 23 Şubat'ta başlanmıştı. Güler, ifadelerinde IŞİD'in CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, LGBTİ+’lar, Kapadokya’da turistlere, Zöhre Ana Cemevi ve Adana'da İncirlik Üssüne saldırı planladığını söylemişti.


  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli