Üç Bağımsızlık Savaşçısı; Deniz, Yusuf, Hüseyin

Üç Bağımsızlık Savaşçısı; Deniz, Yusuf, Hüseyin

Taksim Atatürk Kültür Merkezi önünde bir araya gelen yüzlerce sosyalist genç, Dolmabahçe’ye yürüyerek burada 50 yıl önce idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı and?

İSTANBUL’DA ‘3 FİDAN’ ANMASI: BAŞIMIZ DİK VE UMUTLUYUZ
Önemli olan çok yaşamak değil, yaşadığın süre içerisinde çok şeyler yapabilmektir” diyordu, Deniz Gezmiş. 50 yıl önce bugün idam sehpasına çıktıklarında, Üç Kızıl Karanfilde ölüm korkusunun zerresi yoktu. Yiğit Üç Devrimcide; bu bakış açısına sadık kalmanın onuru, düşündükleri gibi yaşamanın gururu ve insan olarak geldikleri dünyadan gerçek insan olarak yani sadece bu dünyadan bedence ayrılmanın sevinci vardı.
 
Üç Bağımsızlık Savaşçısı; Deniz, Yusuf, Hüseyin…
Onlar Türkiye Halklarının gerçek kurtuluşuna yaşamlarını adamış, bu uğurda “Tam Bağımsız Türkiye” şiarını mücadelelerinin ana prensibi olarak belirlemişlerdi. Ustamız Hikmet Kıvılcımlı, “Korku hiçbir hastalığa ilaç değildir. Tersine, her illetin başı korkudur. Vatan aşkını söylemekten korkar hale gelmektense, ölmek daha iyidir.” diyordu. Tıpkı Ustamız gibi bu üç yiğit devrimci de Vatan aşkını söylemekten ve gereğini yapmaktan korkar hale gelmektense ölmeyi yeğ tuttular. Halkların çektiği acılara göz yummadılar. Sonunu düşünmeyen Kahraman olarak bedence aramızdan ayrıldılar.
Bu üç yiğit devrimci kısacık yaşamlarına neler sığdırmadırlar ki…
Tam Bağımsız Türkiye için Mustafa Kemal Yürüyüşleri” gerçekleştirdiler. Çünkü Onlar Antiemperyalist Birinci Kurtuluş Savaşı’mıza ve önderi Mustafa Kemal’e her zaman sahip çıktılar.
Amerikan 6’ıncı Filo’sunun ülkemize gelmesini protesto ettiler. Çünkü Onlar ABD ve AB Emperyalistlerini insan soyunun en büyük düşmanı olarak görüyorlardı, çünkü Onlar Antiemperyalistti.

Onların Sloganı “Hoşt Amerika Puşt Amerika”ydı.

Üç Fidan Kanlı Zalim Yankee Emperyalistlerinin önünde secdeye yatan din yobazlarını, Emperyalizmin “Yeşil Kuşak”çılarını karşı devrimciler, Ortaçağcı Hareketler olarak görüyorlar ve bunlara karşı mücadele ediyorlardı. Onlar bize ekmek ve su kadar lazım olduğunu sürekli ifade ettiğimiz laikliği ölümüne savunuyorlardı. Çünkü onlar Antifeodaldi.
 
Sloganlarla veda ettiler bu dünyaya. Yaşasın Türk-Kürt Halkının Kardeşliğini haykırdı Üç Fidan. Çünkü Onlar Antişovendi. Antiemperyalist Birinci Kurtuluş Savaşı’mızda olduğu gibi, en kritik momentlerde kader birliği yapmış iki halkın İnsan Soyunun En Büyük Düşmanlarına karşı birlikte mücadelesini savunuyorlardı.
Kısa yaşama sığan ve AB-D Emperyalistlerinin ve yerli satılmışların çıkarlarına çomak sokan bu mücadeleler doğal olarak Halk Düşmanlarını rahatsız etti. İnsanlıklarını gönüllü olarak satmış apoletli Faşist Gorilleri aracılığıyla 12 Mart Faşist Darbesini gerçekleştirdiler. Ve Gençlik Önderi Üç Fidanımızı idam ederek aramızdan aldılar.

 

  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı