SAYIŞTAY RAPORLARI ÜZERİNDEN AKP'YE VERYANSIN ETTİ

SAYIŞTAY RAPORLARI ÜZERİNDEN AKP

Gelecek Partisi Esenler İlçe Başkanı Mustafa Kaplan, Esenler Belediye Başkanı Göksu’ya ve AKP’li meclis üyelerine verdi veriştirdi. Kaplan: muhataplarınıza hakaret etmeden, küçük ve hor görmeden,

Gelecek Partisi Esenler İlçe Başkanı Mustafa Kaplan…”Esenlerimizin sorunları yıllardır bilinmektedir, Esenler  AKP’lilerin kadercilik anlayışıyla makus kaderine terkedilmiş bitmeyen sorunlar yumağı içinde yoğruluyor.

Esenlerin ve Esenler halkının çözüm bekleyen sorunlarını saymakla bitiremeyiz ama sizler bu sorunlardan bazılarını sıralayacak olur isek: Esenler’de Yapı Stoğunun Sağlıksız olması neticesinde bir türlü yapılamayan Kentsel Dönüşüm, Trafik, Otopark, Yeşil Alan, Kontrolsüz İç ve Dış göç, Belediyenin Borcu ve İsrafının yanında birde yöneticilerin yönetememe sorunu yaşıyoruz.
Belediye başkanı ve belediye meclis üyeleri siyasi ikballerini ve şahsı geleceklerini düşündüklerin den olacak ki Esenlerimizi kendi kaderine terk etmiş yaşanmaz bir yere dönmüştür.

Sayıştay raporlarında ortaya çıkan geri dönüşüm tesislerinde ki adrese teslim usulsüzlük yapılması ve bu yanlışın mahkemeye verilmesi Mayıs ayı belediye meclis toplantısında gündeme geldi.  Adrese teslim ve usulsüz bir şekilde geri dönüşüm işinin AKP’li bir ilçe yöneticisine peşkeş çekilmesi iddiası nedeni ile kamu zararı oluşması sonucu, belediye başkanının mahkemeye verilmesi Mayıs ayı Esenler belediye meclis toplantısında tarafların sert ve küfürlü tartışmanın yaşanmasına neden oldu. Belediye başkan yardımcısının konuyu saptırmak, amacından uzaklaştırmak gayesi ile anlamsız ve gereksiz çıkışları ile süreç hakaretleşme boyutuna gelmiş ve istikametinden saptırılmıştır.

GELECEK PARTİSİ OLARAK SORUYORUZ!
  • Sayıştay belediye yönetimini bu konuda iki kez uyarmış olmasına rağmen bir önlem almayıp iş mahkemeye taşınınca bu işi alelacele ihale etmeye çalışarak ne saklanmaktadır.
  • Sayıştay raporlarında bahsi geçen protokolün içeriği nedir. Belediyenin ve Esenler halkının hakları korunmuş mudur?
  • İlçemizdeki öğrenci sayısı ve dağıtılan defter sayısı kaç adettir? Bu defterlerin gerek geri dönüşüm şirketinden gerekse okullara dağıtılması hususunda teslim tesellüm tutanakları var mıdır?
  • Basınımızı ve muhalefeti susturmak için mahkeme yolunu gösteren belediye yönetimi, kendilerinin yanlışları için hukuk yolunun tercih edilmesinden neden rahatsız olmuşlardır? Bu bağlamda, siyaset çözüm üretme aracıdır. Dolayısı ile muhataplarınıza hakaret etmeden, küçük ve hor görmeden, kibre kapılmadan, tarafları itibarsızlaştırmadan, yetkinizi kötüye kullanmadan, hizmet üretmeniz beklenmektedir. Şeffaf, katılımcı kamuoyunun faydasını gözeterek adil hizmet sunmanız asli görevinizdir. Sizi asli görevinizi yapmaya davet ediyoruz.
Sizlerin, bizden önce böyle bir uygulama yoktu gibi gereksiz savunma yapması, olayın vahametini örtmeye yetmemektedir. Bu ülkede 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu 1983 ten, Kamu İhale Kanunu 2002 tarihinden beri yürürlüktedir.
Yönetime talip olanların, bu ülkenin kanunun ve yönetmeliklerine göre işleri yapması gerekirken, keyfi uygulamalara göre iş yapması bile başlı başına çözülmesi gereken bir sorundur.
Kamu kurum ve kuruluşlarını keyfi uygulamalar ile yönetme, halk buna bir şey demiyor, bizi beğeniyor anlayışı, başlı başına hukuk devletinin köküne kibrit suyu dökmekle eş anlamlıdır.
Sonra ne istedilerse vermedik mi gibi gereksiz açıklamalara sebep olmakta, kamu kaynaklarının israfı ve kamu zararı kaçınılmaz sonuç olarak karşımıza çıkmaktadır. Üslubu beyan ayni ile insan sözü tarihimizde yeni söylenmemiştir. Bozuk olan her şey düzelir yeter ki insan bozulmasın!
Biz Gelecek Partisi olarak, Sayıştay raporları ile de tespit edilen, Esenler Belediyesinin ve halkının uğramış olduğu zararın, geçmişe dönükte dahil olmak üzere tahsil edilip, Esenler Belediyesi ve halkına teslim edilene kadar sorumlu siyaset anlayışımız gereği her platformda sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyuna ve halkımıza deklere ederiz"


  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli