Muhammet'in Arkadaşları Hesap Soruyor

Muhammet

A-101 yangınında hayatını kaybeden market çalışanının ailesi ve MARKET-SEN üyeleri, basın açıklaması yaptı. Açıklamada sorumluların hesap vermesi istendi.

Esenler’deki A101 mağazasında çıkan yangında hayatını kaybeden Muhammet Ali Yaşar'ın ailesi ve Mağaza Market-Sen üyeleri, basın açıklaması yaptı. Bu ihmalde belediye’nin ihmali var mı? Buraya nasıl ruhsat verildi? Bu ve benzeri işyerleri neden denetlenmiyor? Bu soruların cevabını arıyoruz.
 
Haber: Serkan Basut


Muhammet Ali Yaşar'ın hayatını kaybettiği mağaza önünde yapılan basın açıklamasında, tepkiler büyüdü. Hayatını kaybeden çalışanın eşyalarının aileye teslim edilmediği iddia edildi.
 
“ORADA ÇALIŞAN ÇOCUĞUN ÖZEL EŞYALARI NEDEN BÖLGE SORUMLUSUNDA POLİSTE DEĞİL”
Aile adil bir soruşturma yürütülmesini istiyor. Mağaza Market-Sen, hayatını kaybeden işçi Yaşar’ın çalışma arkadaşlarının sendikaya ulaştıklarını belirtti. Muhammet’in özel eşyalarının poliste olmadığının bu eşyalara mağazanın bölge müdürünün el koyduğunu belirten arkadaşları Olayda ihmaller olduğu iddia edildi.

 
Muhammet Ali Yaşar'ın Annesi “Hesap versinler Muhammet’in kanını ödesinler, ceza çekerek, hapiste yatarak hesap vermeliler”. Soruşturmayı yürüten birimlere seslenerek “taraf tutmasınlar, ceplerini doldurmasınlar, Muhammet bugün bizi yandırdı bir gün onlarda yanacak. Bilen duyan varsa bu ihmalkarlığı çıksın erkekçe insanca söylesin” diye konuştu.

Çalışanların yasak olmasına rağmen mağazayı Muhammet Ali Yaşar tek başına açmak zorunda kaldığını anlattı. Sabah 08.03’te tek başına mağazayı açan Yaşar'ın, yangın sırasında depoda mahsur kaldığı söylendi.

Market çalışanları Muhammet Ali Yaşar’ın uyumadığını, mağazanın yangın çıkışının kapalı olduğunu ve uzun zamandır da mağazada elektrik panolarının arızalı olduğunu söyledi.
 
Yangın haberinden duyan eski ve halen çalışan market çalışanları sendikaya mesaj göndererek, koşulların ne kadar zor ve tüyler ürpertici olduğunu ortaya koydu.




 


  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı