Kılıçdaroğlu herkesi araba sahibi yapacakmış

Kılıçdaroğlu herkesi araba sahibi yapacakmış

CHP’NİN YENİ SLOGANI “KAPİTALİZMİ YAŞAT Kİ İNSAN YAŞASIN” CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Eski siyasilere özendi ve eskiden olduğu gibi seçimler yaklaştıkça bol keseden sallamak, vaatler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “kapitalizmi yaşat ki insan yaşasın” sloganıyla ve bu sloganın heyecanıyla seçimlere başladı bile.. Halbuki ülkenin herkesin araba sahibi olmasından çok ve acilen Demokrasiye, hukuka, insan hak ve özgürlüklerinin geliştirilmesine ihtiyacı var! Ülkenin ekonomisinin rayına girmesine, gelir adaletsizliğinin ortadan kaldırılmasına,  yanan mutfağın yangınının söndürülmesine ihtiyaç varken bu araba hastalığı nereden geldi.

Kılıçdaroğlu, Herkesi TV ekranlarının başına kilitleyerek herkesin aklıyla dalga geçti. Bu açıklama şunu gösterdi Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçim kampanyası ekonomik vaatler üzerinden değil, uçuk kaçık vaatlerle başlayacak. Kapitalizme karşı değil, kapitalizmin hayat bulması için hazırlanan projeler halka sunulacak.
Türkiye erken seçime yaklaşırken partilerin Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçim kampanyası devlet bütçesini de seçmenin hayal gücünü de zorlamak üzerine başladı bile.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter'dan akşam saatlerinde yaptığı bir paylaşımla saat 22:00 için çağrıda bulunmuştu. CHP Lideri saatler 22:04'ü gösterdiğinde yeni bir video paylaştı. Kılıçdaroğlu, paylaşımına "Bu akşam 22.00'de, burada buluşalım." notu düşmüştü.

Yeni video paylaştı

Saatler 22:04'ü gösterdiğinde Twitter hesabından yeni bir video paylaşan Kılıçdaroğlu, paylaşımında, "Birkaç ay araç almayı ertelerseniz, Bay Kemal olarak sözümdür: İkinci el araba parasına, sıfır araba aldıracağım sizlere." ifadelerini kullandı.
İşte Kılıçdaroğlu'nun videosunun ayrıntıları
Çok sorun birikti ve emin olun ki çok çalışıyoruz. Biz iktidara geldikten sonra bakarız demiyoruz. Bu geçiş sürecinde çektiğiniz acıları hafifletmek için çok uğraşıyoruz. Güzel günler yakın ama geçiş sürecinde de mücadeleyi elden bırakmıyoruz.

'Ceberrut bir iktidar var kaşımızda'

İktidara geldiğimizde ivedilikle ve kolaylıkla çözeceğimiz sorunlar muhalafetteyken maalesef zaman alabiliyor. İnatla hayat kalitenizi düşüren ceberrut bir iktidar var kaşımızda. Oysa insanımız çok mütevazi. Bir evi, bir arabası, güzel, huzurlu bir ailesi olsun istiyor. Sadece bu. Bu bile çok görülüyor insanımıza. Bakın yoksulların, en savunmasızların üstü çizildi. Orta sınıfın altındaki aileler dibe düşürüldü. Özellikle tipik orta sınıf çocuklarının basamakları tırmanarak standart atlama oranı ellerinden alındı. İktidar sadece ihalecilere, 5'li çetelere, mafyalara, çantacılara çalıştı.
 İşte bugün ivedilikle yapacağımız bir iyileştirmeyi hatırlatmak ve kritik bir çağrı yapmak için sizleri mutfağıma davet ettim. Bugün otomobil vergileri konusunu açıyorum. Özellikle ÖTV...

'Sıfır araç alma ihtimali kalmadı'

Türkiye'de bir araç alırken dünyada en yüksek araç alım vergisi olan ÖTV'yi ödüyoruz. Yemiyor aracın bedeli ile birlikte, bu verginin de vergisi olarak yüzde 18 KDV ödüyoruz. Üstüne gümrük vergisi ödüyoruz, üstüne motorlu taşıtlar vergisi ödüyoruz. Bu kadar vergi nedir Allah aşkına. Bakın Almanya'da 15 bin Euro olan sıfır bir aracın fiyatı, biz de vergilerle 500 bin lirayı aşıyor. Benim milletim Almanya'daki otomobilin tam iki katını ödüyor. Nüfusumuzun yüzde 95'inin sıfır araç alma ihtimali artık kalmadı.

 'Vergileri 4'te 1'i oranla indireceğiz'

Şimdi açıkça çağrı yapıyorum, ilk yapacağımız işlerden biri 1.6 motor otomobillerde vergileri bugünün yaklaşık 4'te 1'i oranla indirmek olacak. Biliyorsunuz gençlerin ilk sıfır araba almaları için ÖTV yok demiştim, o baki. Hafif ticari araçlarda da vergileri indireceğiz.

'İkinci el fiyatına sıfır araç alacaksınız'

Özetle bugün ikinci el olarak satılan arabanın fiyatına sıfır araba alabileceksiniz. Tek yapmanız gereken şimdilik araba alımını ötelemek ve kısa bir süre iktidarımızı beklemek. Bu kadar.

  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false