Karadeniz Ereğli Belediyesi, Bahçeli'ye İnat Sevgi, Barış, Dostluk Ödülünü TTB'ne Verdi

Karadeniz Ereğli Belediyesi, Bahçeli

Zonguldak’taki Ereğli Belediyesi tarafından bu yıl 22’ncisi düzenlenen Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk Kültür ve Sanat Festivali’nde Türk Tabipleri Birliği (TTB); Sevgi, Barış, Dostluk Ödülü

Karadeniz Ereğli Belediyesi’nin Sevgi, Barış, Dostluk Ödülü Tüm Sağlık Çalışanları Adına TTB’ye Verildi

Ödül töreninin açılışında konuşan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, pandemi döneminde tüm sağlık çalışanlarının kendi hayatlarını feda ederek çalıştığını, toplumun sağlık çalışanlarına yönelik saygı ve sevgisinin hiçbir zaman azalmaması gerektiğini söyledi. Sağlıkta şiddete tepki gösteren Posbıyık, “Hasta bakıcısından hemşiresine, ambulans şoföründen tabiplere, pandemi döneminde hayatlarını kaybeden sağlık çalışanlarını saygıyla anarak onların manevi huzurunda kendilerine olan bağlılığımızı ifade etmek için Sevgi, Barış ve Dostluk Ödülü’nü TTB’ye vermekten onur duyuyorum” dedi.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı da 200 bin hekim ve 2 milyon sağlık emekçisi adına, bu ülkede özveriyle çalışan ve bugüne kadar şiddete uğrayarak zarar gören tüm sağlık çalışanları adına ve son olarak Dr. Ekrem Karakaya adına bu ödülü aldıklarını belirtti. Korur Fincancı şöyle devam etti: “Biz ‘Dünyayı güzellik kurtaracak ve bir insanı sevmekle başlayacak her şey’ diyoruz. Biliyoruz ki, önce severek şiddeti önleyebiliriz. Düşmanlık yayarak değil, nefret yayarak değil… Ama yan yana durarak, dayanışmayla… Bu dayanışma bizlere güç verecek. Biliyorum ki, tüm meslektaşlarım bu gece o yaralarını saracak, onaracak, sağaltacak… Biz sizleri sağalttığımız gibi siz de bizleri sağalttınız için teşekkür ediyoruz. Unutmayın biz bir meslek örgütü olarak mücadele verirken susmuyoruz, korkmuyoruz, hiçbir yere de gitmiyoruz. Sizlerle beraberiz.”



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false