İstanbul depremi, Topbaş'ın umurunda olmadı, İmamoğlu'nun ise hiç değil

İstanbul depremi, Topbaş

Bugüne Kadar bilim adamları defalarca İBB’yi, cevre ve şehircilik bakanlığını, yetkilileri uyardılar. Bu uyarılar 25 yıl öncesinden başladı bugün ise bilim insanları bıkmadan usanmadan uyarılarına devam ediyor. Ne yaz?

Prof. Dr. Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı: Artık uzatmaları oynuyoruz…

BAKALIM BU SESE İMAMOĞLU YANIT VERECEK Mİ?

"Haliç'ten başlayıp Silivri'ye kadar kıyıdan itibaren 10 kilometre şerit içerisindeki yerleşim alanları daha fazla tehdit altında olacak"

  • Bilim Akademisi Kurucu üyesi yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, uzun süredir beklenen İstanbul'da  depremle ilgili hazırlıkların yeterli olmadığını belirterek, ''30 sene içerisinde deprem olma olasılığı yüzde 64 olarak karşımıza çıkıyor. 2022 yılına geldiğimize göre artık uzatmaları oynuyoruz''' ifadelerini kullandı.
  •  
  • Olası İstanbul depreminin etkilerini anlatan "Derin Uğultu" belgeselinin galasına katılan Bilim Akademisi üyesi Naci Görür önemli uyarılarda bulundu. 'Derin Uğultu' deprem belgeselinin galası Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirildi.
  • İstanbul'un en az 7.2 büyüklüğünde deprem tehdidi altında olduğunu söyleyen Görür, ''30 sene içerisinde deprem olma olasılığı yüzde 64 olarak karşımıza çıkıyor. 2022 yılına geldiğimize göre artık uzatmaları oynuyoruz'' dedi.

"Haliç'ten Silivri'ye 10 kilometre şerit daha fazla tehdit altında"

Naci Görür, deprem anında daha fazla risk altında olabilecek bölgeleri de bir kez daha hatırlattı. Görür, ''Haliç'ten başlayıp Silivri'ye kadar kıyıdan itibaren 10 kilometre şerit içerisindeki yerleşim alanları daha fazla tehdit altında olacak'' diye konuştu.
Marmara Denizi'nde kıyıdan 8-9 kilometre uzaklıktaki fayın megakente etkisinin büyük olması bekleniyor.
Geçtiğimiz ay da bir uyarıda bulunan Naci Görür, Avrupa yakasında Silivri'ye kadar olan tüm bölgeyi 'Cehennemin içidir' olarak tanımlamıştı.
Görür, bu bölgenin çürük malzemeden oluşan jeolojik yapısı dikkat çekmiş, ''Karada aktif faylar yok ancak, denizdeki hareket buradaki fayları da etkileyebilir. 7.2 büyüklüğündeki bir deprem, Küçükçekmece'den Büyükçekmece'ye kadar olan bölgede heyelanları harekete geçirebilir'' diye konuşmuştu.


  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false