İBB İŞÇİLERİ GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ –İMAMOĞLU İŞÇİ DÜŞMANLIĞINA DEVAM EDİYOR

İBB İŞÇİLERİ GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ –İMAMOĞLU İŞÇİ DÜŞMANLIĞINA DEVAM EDİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetimi tarafından işlerine son verilen işçiler, belediyenin Saraçhane binası önünde 28 Temmuz’da başlattıkları süresiz oturma eylemine devam ediyor. Eyleme,

“DEMOKRATİK, HALKÇI VE HALKLA BİRLİKTE BİR BELEDİYE ANLAYIŞI BÖYLE DEĞİLDİR”

Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz: Buradaki direnişiniz yalnızca belediye ile olan mevzu değil. Türkiye’nin dört yanında onurları ile direniyor işçi kardeşlerimiz. Barış imzacısı işçi arkadaşlarımız fişlenme listelerine alınarak işten atılıyorlar. Biz bu direnişi işçi hareketinin bir parçası olarak görüyoruz, genel bir direnişin vazgeçilmez bir parçası olarak görüyoruz. Mutlaka ve hep birlikte direne deirene kazanacağız. Tek adam yönetiminin ortaya koyduğu listelerle hedef göstererek işten atmalar asla kabul edilemez. İşten atmaları biz< kabul edemeyiz, sizlerle dayanışma içinde direnerek kazanacağız. Demokratik, halkçı ve halkla birlikte bir belediye anlayışı olacaksa iktidar baskısına, fişlemesine, listelemesine kim prim veriyorsa işçi düşmanıdır” dedi ve İBB Başkanını ve CHP’nin demokrasi anlayışını eleştirdi.

“İMAMOĞLU’NUN DEMOKRASİ SINAVINDA EMEKTEN YANA OLMADIĞINI GÖRÜYORUZ”
HDP Milletvekili Musa Miroğlu:  siyaset yapmanın ve halkçı olmanın kıstasları var, bunlardan biri Emek sorununda nerede durduğunuz, Kürt sorununda nerede durduğunuzdur. Mülteci, göçmen sorununda nerede durduğunuzdur. Siyasi partilerin, kurumların ve kendine demokrat diyen STK’ların sınandığı yer burasıdır. Bugün burada yapılan uygulama yıllardır iktidarın ve patronların yıllardır yaptığı uygulamanın devamından başka birşey değildir.  
Ülkemize ve ülke halklarına demokrasi vaat edenlerin bu yapılan haksızlıklara ortak oldukları için bir kere değil bin kere düşünmeleri gerekmektedir. İBB’nin ve İBB Başkanının bu tutumundan vaz geçmesini, işinden atılan arkadaşların tekrar işe alınmasını, bu demokrasi sınavında emekten yana geçmesini istiyoruz” dedi.

CHP’LİLER İŞÇİ, DÜŞMANI DEĞİLLERSE BURADAKİ İRADEYE SAHİP ÇIKSINLAR
Basın açıklamasını işinden ihraç edilen İBB çalışanları adına konuşmasını yapan işçiler, İBB Tarafından haksız bir şekilde işten çıkarıldıklarını ve direnişe devam edeceklerini belirttiler. Konuşmalarına, “haksız ve hukuksuz yere işten atılan arkadaşlarımız işlerine alınmazsa biz bu direnişi sonuna kadar devam ettireceğiz. İşçilerin yaptığı direnişi görmeyen siyası partiler var, sendikalar var.

AKP’LEŞEN CHP UCUZ DEMOKRATLIK YAPIYOR... 
 

İşçiler isyan etti....
  1. Diğer tarafta hak, hukuk ve adalet diyen CHP milletvekilleri şov yapıyorlar “emek en yüce değerdir” diyerek o sol söylemi kirletiyorlar ve burada ki direnişi görmüyorlar… CHP’liler AKP’den farlı düşünüyorlarsa, işçi, düşmanı değillerse buradaki iradeye sahip çıksınlar.
  2. İMAMOĞLU AKP İLE AYNI ÇİZGİDE OLAN İŞÇİ VE EMEKÇİ DÜŞMANIDIR
  3. Bizim üç temel talebimiz var, bu taleplerimiz yerine gelinceye kadar direnişimize devam edeceğiz. Şartsız ve koşulsuz işe iade istiyoruz. Kendi seçdiğimiz, emek verdiğimiz, sabahlara kadar çalışarak kazandırdığımız İmamoğlu, arkadaşlarımıza mobbing uyguluyor.
  4. Ben yol arkadaşlarımı yarı yolda bırakmam diyen ve sözünün arkasında durmayan İmamoğlu bizden ve tüm emek kesiminden çıkıp özür dileyecek, çünkü arkadaşlarını yarı yolda bırakmıştır. İmamoğlu AKP ile aynı çizgide olan işçi ve emekçi düşmanıdır”



 

  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli