Fetö savunucusu AKP'li Petek itiraf etti

Fetö savunucusu AKP

FETÖ lideri Fethullah Gülen’e “Hocaefendi” methiyeleri düzen, Meclis’te Gülen için “Çete” diyen muhalefet milletvekillerini "Ergenekoncu" olmakla suçlayan AKP'li Reşat

15 Temmuz Darbe Girişimi Komisyonu Başkanı AKP'li Reşat Petek, 15 Temmuz raporunun Meclis’e teslim edildiğini ancak raporun yayınlanmadığını ve görüşülmediğini belirtirken, sebebinin TBMM Başkanı Mustafa Şentop ya da İsmail Kahraman’a sorulması gerektiğini belirtti. Petek aynı zamanda FETÖ'nün kumpas davalarının savunucusu FETÖ firarisi olan Faruk Mercan ve FETÖ'den tutuklu Nazlı Ilıcak’la iyi dost olduğu biliniyor.
 
Halk TV yazarı İsmail Saymaz'a konuşan 15 Temmuz Darbe Girişimi Komisyonu Başkanı AKP'li Reşat Petek, “Rapor neden yayınlanmadı?” sorusuna şu cevabı verdi:
“Onu TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a sorabilirsiniz. Veya İsmail Kahraman'a... Biz Kahraman'a teslim ettik. (Rapor) Tekemmül etti. Ama Meclis genel kurulunda görüşülmedi. İşin özeti bu.”
Raporun Meclis Başkanlığı’na teslim edildiğini belirten Petek, “Biz teslim ettiğimizde görev sona ermiş oluyor. Ondan öte bir şeyi Meclis Başkanımızın söylemesi lazım. Ben 26. dönemin milletvekiliyim. Benim dönemimde görüşülmedi. Bir dönemde rapor görüşülmezse sonraki döneme intikali diye bir şey yok.” dedi.
Raporun tamamlanmasıyla görevlerinin sona erdiğine dikkat çeken AKP’li Petek, şöyle konuştu:
“Şu an iki cilt halinde rapor var ama dediğimiz gibi genel kurula....
O da komisyonun takdiri değil, Meclis Başkanlık Divanı'nın takdiriyle genel kurula indirilmemiştir.
Niye inmemiştir? Ben bilmiyorum.
Şunu söyleyeyim: Meclis'in web sitesinde 'Komisyon raporu vermedi, hükümsüzdür' diye bir cümle yazılı.
BU TARİHİ GERÇEKLERİ TERSYÜZ EDEN BİR AÇIKLAMA.
Böyle bir şey yazılmaması lazım. Doğru değil. Gerçeği yansıtmıyor.
'Komisyon raporunu vermedi' şeklindeki yazının gerçeği yansıtmadığını, bunun düzeltilmesi gerektiğini yetkililere ilettim. İki başkana da.
Kahraman, "Devlette devamlılık esas, başkan değilim, şu anki yönetimin cevaplaması gerekir" dedi, rapor kayıp haberleri çıkınca.
Bu konuyu Şentop'a ilettim. İlgileneceğini söylediler. Dönüş olmadı.
Biz görevimizi yaptık. Meclis başkanının da yapması gerekiyor.”
ELİTAŞ DEVREYE GİRDİ İDDİASI
Öte yandan İsmail Saymaz, görüştüğü AKP üyesi eski bir milletvekilinin 15 Temmuz darbe girişimi araştırma komisyonuna ilişkin olarak, “Komisyonun bir evresinde Mustafa Elitaş devreye girdi, raporun yayınlanmaması için özel çaba sarf etti” dediğini aktardı.
 

  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false