Esenler Belediyesi 3 P'de Başarısız

Esenler Belediyesi 3 P

Gelecek Partisi Esenler ilçe başkanı Mustafa Kaplan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kaplan, Esenler belediyesinin savurgan bir şekilde halkın parasını harcayarak belediyeyi borçlandırdığını söyledi ve yönettikleri

  • Kaplan: Ülkemizde tüm belediyeler aynı kanun ve yönetmelikler ile yönetilmektedir. Başarı insan ve yönetim faktörüne bağlıdır. İnsan samimi olursa, yönetim ise 3 P olarak kısaca tarif ettiğimiz plana, paraya ve personele hâkim olabilirse başarı kaçınılmaz olmaktadır. Mevcut belediye yönetimimiz, kanun gereği açıkladığı Stratejik Planı bile uygulamamakta ve yapmış olduğu imar planları planlama tekniğine göre sınıfta kalmaktadır..

Belediyenin yol haritası olan stratejik plan şekil şartını taşımaktan öteye gitmemekte, temel taşı olan misyon ve vizyon bile kısa sürede revizyona uğramaktadır. Kopyala yapıştır mantığı ile ruhsuz planlar ile Esenlerimiz geleceğe taşınamaz.

Askeri alan imar planları itirazlarına bilirkişi heyeti raporunda: Rezerv alanların bölge ölçeğinde kararlar üretilmeden değerlendirilmesi, kentsel dönüşüm ve transfer uygulamasına dair açık anlatım ifade ve tekniklerine dayandırılmayan plan kararları ile uygulanmaya çalışılması ve plan karalarının donatı alanları yönünden eksik olması gerekçeleriyle şehircilik ve planlama ilkelerine uygun olmadığı şeklindeki tespit ve önerileri yürütmeyi durdurmanın iptaline rağmen acı bir gerçek olarak ortada durmaktadır.

Stratejik Planda Esenler kişi başı yeşil alanı 10 m2 ye çıkarmayı hedefleyen belediye yönetimi, boş arazi planlamasında bile yeşil alanı 7,5 m2 olarak planlamış, Esenler trafiğini çözemediği gibi yeni planlamada da yolu çıkmaz mahalleye giriş çıkışı işlevsiz yapmıştır.

 “BELEDİYE YÖNETİMİ KAÇ YERE, KAÇ LİRA KİRA ÖDEMEKTEDİR”

İlçemiz borcunu sürekli arttıran belediye yönetimi, parayı da iyi yönetememekte olduğunu son TÜRGEV olayında da göstermiştir.

TÜRGEV’ e bedelsiz tahsis yapan belediyemiz, orada icra edilecek fonksiyonlar karşılığı başka yerlerde kira ödemektedir. Belediye yönetimi kaç yere, kaç lira kira ödemektedir. Kira ödemesi yapana kadar neden kullanabileceği yeri, Esenlerimizde bu kadar dernek varken yeni kurulmuş ve ABD de lüks yer yapacak kadar parası olan bir derneğe verme ihtiyacı duymuştur.

Çocuklarımızın kurda kuşa teslim edilmemesi önemli olduğu kadar kamu kaynaklarının da israf edilmeden, birilerine bir yerler peşkeş çekilmeden yapılabileceği gayet aşikardır.



“BUGÜN; PERSONELE GÖKSU MU MUSTAFA KAPLAN MI SORSANIZ ELBETTE KAPLAN DERLER…”
Plana ve paraya sahip çıkamayan belediye yönetimi personel konusunda da benzer sıkıntılar yaşamaktadır. Emekli olan personeline parasını zamanında ödeyemediği aşikâr olduğu gibi personele tepeden bakma, kibir ve enaniyet sergilemeleri artık sağır sultanın bile duyduğu bir şey olmuştur.

Belediyede personele başkan olarak Göksu'yu mu yoksa Mustafa Kaplan’ı mı görmek istersiniz sorusunu sorsak belediye de mevcut başkanın seçilemeyeceği gün gibi aşikardır.
  • Bizler Esenlerimizin sorunlarını dile getiren ve kınayanlarız, herzaman hakkaniyetli bir şekilde halkımız adına belediye faaliyetlerini takip edip kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğiz diye konuştu.


  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false