ESENLER NİHAYET; TÜCCAR EĞİTİMCİ YEŞİLYURT'DAN KURTULDU

ESENLER NİHAYET; TÜCCAR EĞİTİMCİ YEŞİLYURT

Esenler’de Yıllarca Milli Eğitim Camiasında Sorunlar bitmedi, en büyük sorun ise, öğrenci velilerinin, sorunları çözmek, gelecekleri olan çocuklarını yarınlara hazırlamak için güvenip, teslim et

  • Esenler’de eğitim camiasını ticarileştiren ve birçok yanlış işlere bulaşan, her yanlışta ismi öne çıkan Eğitim Bir Sen’li Nihat Yeşilyurt, Başakşehir İBB Şehit Polis Mustafa Erdoğan Ortaokuluna gönderildi.
  •  Eğitim Bir Sen’li Hasip Dinç soy İlkokulu müdürü Nihat Yeşilyurt, Esenlerden gitti gitmesine ama arkasında çok ama çok konuşulacak soru işaretleri bıraktı.

 “YEŞİLYURT’ UN KARA KUTUSU MÜDÜR YARDIMCISI ABDULLAH EKER”
Edindiğimiz bilgilere göre…Eğitim Bir Sen Esenler’de yeni bir yapılanma kuracak ve eğitimin daha çağdaş, laik ve  bilimsel olmasına hizmet verecek liyakatli eğitimcileri görevlendireceği yönünde. Başka bir bilgi ise, eğitimcilerden geldi. İddiaya göre; Nihat Yeşilyurt’ un kara kutusu olarak bilinen müdür yardımcısı Abdullah Eker okul içinde bir kirliliğe bulaşmış ve bir kirli ilişkisi ortaya çıkınca ortalık karışmış.  Olay duyulmasın diye Nihat Bey devreye girerek tarafları uzlaştırmak için müdür yardımcısı Abdullah Eker,  yaptığı rezilliğinin üstünü örtmek için 2 ev ile 2,5 milyon gibi bir rakam verdiği yönünde. İddia sahibi üst düzey eğitimci soruyor; “3 ev sahibi olan Abdullah Bey bu kadar kısa sürede nasıl bunlara sahip olmuş. Tüm öğretmenlerimizin kafasındaki soru işareti ise, acaba okulda adres kaydı tutmayanların para karşılığında yapıldığı ve bu paraları beraber mi paylaşıyorlar ki bir öğretmen bu kadar büyük servet sahibi olmuş. Nihat Bey ve kara kutusu olarak bilinen müdür yardımcısı Abdullah Eker’in, ilçe dışına tayin istemelerinin nedeni Abdullah Eker’in kirliliğe bulaşmış olması ve kirli ilişkisi ortaya çıkmış olmasından kaynaklı olduğunu düşünüyoruz” dedi…


GAZETEMİZİN HABERLERİ DOĞRU VE İLKELİ
  • Gazetemizde defalarca haberini yaptığımız ve uyardığımız Sayın Eğitim Bir Sen’li Yeşilyurt… Okul içindeki özel okulları, özel proje sınıflarını kimler için yaptığını, eğitimde özel sınıfların yapılmasının, öğrenciler arasında ayrımcılık yaratıp yaratmadığını sormuştuk.  Bu özel sınıfları için aileler kayıt parası ne kadar ödüyorlar? Öğretmen seçmek isteyen velilerden para neden istiyorsunuz, ücretli çalışan öğretmenlerimiz baskı altında mı? Okullar velileri ve öğrencileri müşteri yerine koymuşsunuz, aidatlar yetmezmiş gibi birde sınıflardan paralar topluyorsunuz. Kırtasiyelerde satılan kitapları öğrencilerin öğretmenleri seçmiyor, okul idaresi seçiyor. Bu söylediklerimiz doğru mu?” diye kendilerine sorular sormuştuk ama bu sorduğumuz sorulara yanıt bulmadan Nihat Yeşilyurt’un tayını çıktı. Bundan sonrada bu sorulara cevap alamayacağız ama kim gelirse gelsin takipçisi olacağız.
  •  
  • Tüm gelişmelerden sonra yaptığımız haberlerde haklı olduğumuzu ortaya çıkmış oldu. Yanı haberleştirerek yazdığımız tüm haberlerde Hasip Dinçsoy ilkokulunu ve Esenlerdeki okulları ticarethaneye çeviren bir çeteleşme olduğu bu gelişmelerden sonra belli olmuştur.
  •  
Nihat Bey şantaj ve kumpası adeta kendine meslek haline getirmiş. Acaba Başakşehir’de de bu tip yollara başvuracak mı? Nihat Bey, şunu iyi bilsin ki artık maskesi düştü. Üst düzey bir kaç eğitimciden aldığımız bilgiye göre..." sendika tarafından da üstü çizilen Nihat Bey tayin istemek zorunda kaldı. Eğitim bir sen yakin zamanda Esenlerde seçime girecek. herkesi kucaklayan biri başkan seçmeleri dileklerimizle…"dedi.
 


  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false