ERKAN BAŞ,'ANT OLSUN Kİ HESAPLAŞACAĞIZ'

ERKAN BAŞ,

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, Erdoğan’a ve onun iktidar mensuplarına böyle seslendi… Rahat nefes almayın, uykularınız kaçsın. Pınar Gültekin’e, &O


AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Meclis'e sunulan ek bütçe teklifine ilişkin eleştirilerde bulunan Baş, "Bu bütçe halkın bütçesi değil" hatırlatmasında bulunarak, "Öyle öngörüsüz bir iktidarla karşı karşıyayız ki öyle bir zihniyet yönetiyor ki bu ülkeyi, daha bir yıllık bütçe yapmayı beceremiyorlar. Aralıka ayının sonunda ocakta yürürlüğe girmek üzere bir bütçe hazırlıyor. 6 ay sonra diyor ki 'Bitti'" ifadelerini kullandı.
"Büyük bir aldatmacayla karşı karşıyayız" diyerek gazetelerde yer alan 'ek bütçe' tarifini eleştiren TİP Genel Başkanı, "Bir trilyon 80 milyar lira ek bütçe isteniyor. Bu ne demek? 6 ay önce burada kabul edilen bütçenin tam yüzde 86'sı kadar ek bütçe istiyor. Böyle ek bütçe mi olur! Ek bütçe, bir açık kalmıştır onu kapatmak istersin... Ama yüzde 86'lık ek bütçe olmaz!" şeklinde konuştu.
Teklifi, 'iflasın itirafı' olarak nitelendiren Baş, "Dolayısıyla, Meclis'e gönderilen, komisyondan sonra Genel Kurul'da görüşülmesi planlanan, Recep Tayyip Erdoğan imzası taşıyan bu belge, iflasın itirafıdır. Saray diyor ki 'Biz iflas ettik. Battık, batırdık. Şimdi kurtarmak için çare arıyoruz, aman bize yardım edin. Bir yıllık bütçeyi 6 ayda yediler yediler, doymadılar..." diye konuştu.
Söz konusu bütçenin emeğiyle yaşayan yurttaşların bütçelerinden karşılanacağını vurgulayan Baş, "Sizin açgözlülüğünüz, hırsızlığınızın, zenginliğinizi doyuramıyoruz. Üste diyorsunuz ki 'Biraz daha para istiyoruz'" derken, "Bunlar ne yaptıklarını gayet iyi biliyorlar. Taammüden suç işliyorlar. Vatandaşın alın terinden kurulacak, ek değil,  bu koca yeni bütçe nereye harcanacak, biz bunu biliyoruz. Işıldak Bakan, 'Bizim derdimiz hayat pahalılığı değil, patronların çarklarının dönmesi' diyor ya. Alacak yoksuldan, patronun çarkı dönecek. Alacak bizim emeğimizden, alın terimizden; Saray'da çevrelenmiş bir avuç haramzadeye, bir avuç yandaşa bu paraları peşkeş çekecekler. Büyük ihtimal giderayak kendi kasalarını da emanet ettikleri Katar'daki hesaplara bir güzellik yapma planı içindeler" ifadelerini kullandı.
Meclis'te gerçekleştirilecek 'ek bütçe' görüşmeleri için muhalefete de çağrıda bulunan Baş, "Bu göz göre göre gerçekleşen hırsızlığa, yoksulluğa sessiz kalmayacağız. Açıkça ilan ediyoruz. Bu halkın 3 kuruşunu daha bu haramzadelere vermemek için elimizden gelen ne varsa yapacağız ve bu teklife karşı sonuna kadar direneceğiz. Tüm muhalefet güçlerine de hep birlikte direnme çağrısı yapıyoruz" dedi.
TİP Genel Başkanı, Pınar Gültekin cinayetine ilişkin davada verilen kararları da eleştirirken, HSK kararnamesine de dikkat çekti ve "Yargı nasıl karar veriyor sorusunun bir cevabı, son Hakimler ve Savcılar Kurulu kararanemesi oldu" ifadesini kullandı.
"Dezenformasyon yasa"sına karşı mücadele edeceklerini söyleyen Baş, Diyarbakır'da tutuklanan Kürt gazeteciler ile ilgili TİP İstanbul Milletvekili AHmet Şık'ın inceleme yapmak üzere kentte bulunduğunu ve hazırlanacak raporun kamuoyuyla paylaşılacağını bildirdi.
Diyarbakır'da "istismar" suçlamasıyla tutuklanan Cihan Kayaalp ile de fotoğrafı ortaya çıkan Süleyman Soylu'ya tepki gösteren TİP Genel Başkanı, gazeteci Metin Cihan tarafından paylaşılan Nurettin Canikli'ye ilişkin bilgi ve belgeleri de hatırlattı ve açıklama yapılmaması durumunda konuyu her hafta gündeme getireceklerini söyledi.
'NE YAPTIKLARINI GAYET İYİ BİLİYORLAR'
Baş'ın açıklamaları şöyle:
"Memlekette ekonominin kötü yönetildiğini söylemeye herhalde hiç herek yok. Bütün yurttaşlar markete, pazara, fırına gittiğinde; Saraylıların aldığı ekonomi kararlarının hayatlarını nasıl etkilediğini yaşıyor. Genelde şöyle söyleniyordu. Ne yaptıklarını bilmiyorlar, bunlar cahil, ekonomi bu yüzden kötü. Biz başından bu yana bu yoruma itiraz ediyorduk. İyi niyetli bir biçimde bunu söyleyenleri görüyorduk ama esas olanın, bugün Türkiye'de iktidarda olanların beceriksiz, iş bilmez olmanın ötesinde ne yaptıklarını gayet iyi bilen insanlar olduklarını söylüyorduk.
''BU BÜTÇE HALKIN BÜTÇESİ DEĞİL' DEMİŞTİK'
Elimize yeni bir teklif ulaştı. Dün Meclis'e sunuldu. Bu teklifi Meclis'e gönderenler ek bütçe istiyor. Cumhurbaşkanı'ndan gelen bu teklif onaylanırsa ek bütçe almış olcaklar. Şimdi bunu özellikle bu hafta uzun uzun konuşmak istiyorum. Aralık ayında bütçe görüşmeleri yapıldı. Nihayetinde tüm itirazlara rağmen o, Meclis'ten onaylanarak geçti. Ne demiştik biz o bütçe tartışılırken. Bir kere 'Bu bütçe halkın bütçesi değil' demiştik ve 'Sadece patronları, Saray'ı yandaşları düşünen bu bütçe aynı zamanda öngörüsüz bir bütçe' demiştik. 'Siz, bu bütçeyle, bu kadar öngörüsüzlük hakimken; bu bütçeye, çok uzun olmayan bir zamanda yine geleceksiniz, ek bütçe isteyeceksiniz' demiştim.
'ÖYLE BİR ZİHNİYET YÖNETİYOR Kİ ÜLKEYİ, DAHA BİR YILLIK BÜTÇE YAPMAYI BECEREMİYORLAR'
'Sadece patronlardan yana yaptığınız bu tercih ile gemiyi yüzdürmeniz mümkün değil, ülkeyi iflasa sürüklüyorsunuz' diye dilimiz döndüğünce anlatmaya çabaladık. Hep şunu söylediler. 'Öyle bir şey olmayacak, sakın aklınızdan bile geçirmeyin' Şimdi, dün itibarıyla geçen 6 ay önce muhalefetin söylediği ne varsa hayata geçmiş oldu. Öyle öngörüsüz bir iktidarla karşı karşıyayız ki öyle bir zihniyet yönetiyor ki bu ülkeyi, daha bir yıllık bütçe yapmayı beceremiyorlar. Aralıka ayının sonunda ocakta yürürlüğe girmek üzere bir bütçe hazırlıyor. 6 ay sonra diyor ki 'Bitti. 
Değerli yurttaşlar lütfen düşünün. Mahallenizdeki en küçük bakkalı, marketi nalburu, esnafı düşünün. Oraya işletsin diye birisni koymuşsunuz. Size diyor ki 'Bir yıl içerisinde şu kadar gelir, şu kadar giderim olacak. Benim tahmini bütçem bu' Ve 6 ay sonra gelip diyor ki 'Parayı bitirdim, şimdi bana tekrar para verin' Bu kadar öngörüsüz bir iktidarın bu ülkeyi yönetmesi mümkün değil. Bir kere bunun altını çizelim. 
'6 AY ÖNCE KABUL EDİLEN BÜTÇENİN TAM YÜZDE 86'SI KADAR EK BÜTÇE İSTENİYOR'
İkincisi, bakın büyük bir aldatmacayla karşı karşıyayız. Bütün gazeteler neredeyse bunu 'ek bütçe' diye girdi. Bakın rakamları söyleyeceğim. Bir trilyon 80 milyar lira ek bütçe isteniyor. Bu ne demek? 6 ay önce burada kabul edilen bütçenin tam yüzde 86'sı kadar ek bütçe istiyor. Böyle ek bütçe mi olur! Ek bütçe, bir açık kalmıştır onu kapatmak istersin... Ama yüzde 86'lık ek bütçe olmaz!
'ERDOĞAN İMZALI BU BELGE, İFLASIN İTİRAFIDIR'
Dolayısıyla, Meclis'e gönderilen, komisyondan sonra Genel Kurul'da görüşülmesi planlanan, Recep Tayyip Erdoğan imzası taşıyan bu belge, iflasın itirafıdır. Saray diyor ki 'Biz iflas ettik. Battık, batırdık. Şimdi kurtarmak için çare arıyoruz, aman bize yardım edin. Bir yıllık bütçeyi 6 ayda yediler yediler, doymadılar... Şimdi ikincisini geçirmek istiyor. 
'BU ÜLKENİN BİR GÜN DAHİ BU İKTİDAR TARAFINDAN YÖNETİLMESİ, YILLARCA TELAFİSİ MÜMKÜN OLMAYAN YENİ 
ZARARLARA YOL AÇIYOR'
Tüm yurttaşlarımıza bir görev, sorumluluk düşüyor. Daha bir yıllık bütçeyi yönetmeyi beceremeyenler, bu ülkeyi yönetemezler. Bu ülkenin bir gün dahi bu iktidar tarafından yönetilmesi, yıllarca telafisi mümkün olmayan yeni zararlara yol açıyor. 
 

  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı