ERDOĞAN GİDERAYAK ÜRETİCİYİ FINDIK KARTELLERİNE TESLİM ETTİ

ERDOĞAN GİDERAYAK ÜRETİCİYİ FINDIK KARTELLERİNE TESLİM ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonların merakla beklediği fındık alım fiyat ortalamasını Ordu'da düzenlenen toplu açılış töreninde kilogram başına 54 TL olarak açıkladı.

ERDOĞAN, FINDIĞA VE ÜRETİCİSİNE GEREKLİ ZULMÜ YAPTI
Ordu'dan zaman zaman övgüyle bahseden Erdoğan fındık fiyatını levant kalite için, alan bazlı ve mazot desteğiyle birlikte 54 TL olarak açıkladı. 54 TL olarak açıklanan fındık fiyatını üzüntüyle karşıladıklarını söyledi. Ancak  fındık üreticisinin ve siyasilerin bekledikleri 74 TL’ydi. Açıklanan 54 TL’lik fiyat üreticiyi mağdur ediği gibi enflasyona boğdurdu. Fındık üreticisi Erdoğan’ın gayretleri ile ve müjdesiyle fındık kartellerine teslim edildi.

 Erdoğan, "Türkiye dünyanın en büyük fındık üreticisi. İhracatımızda da önemli bir yeri var. Ordu üretim olarak ülkemizin yaklaşık yüzde 40’ını üretiyor. Fındığı aldığımızda 1 dolardı. Şimdi biz bu rakamı 3 doların üzerine çıkardık. Bu yılda tüm ekonomik krize rağmen tüm şartlarımızı zorladık. TMO 2022 alım sezonunda kabuklu fındığa levant kalite için alan destekli olarak ben burada bir rakam açıklıyorum. İnanıyorum ki sizde kabul edeceksiniz. Ortalamasını 54 lira olarak açıkladık.”dedi.

  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false