Datça ormanlar alev alev! Alevler yayılıyor

Datça ormanlar alev alev! Alevler yayılıyor

Muğla’nın Datça ilçesine bağlı Mesudiye Mahallesi’nde henüz bilinmeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Rüzgarın etkili olduğu bölgede, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi devam ediyor.

Datça Mesudiye Mahallesi, Kocadağ’daki askeri radar üssünün bulunduğu yerin hemen altında henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanları görenler durumu itfaiyeye haber verdi. Rüzgarın etkili olduğu bölgede, ekiplerin yangına müdahalesi devam ediyor.

9 HELİKOPTER, 5 UÇAK BÖLGEDE

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yangına 9 helikopter ile 5 uçak sevk edildiğini duyurdu. Ayrıca söndürme çalışmalarına 20 arazöz, 9 su tankeri ve 3 dozer ile devam edildiği bilgisi de verildi.
 

YOLLAR VE PLAJLAR KAPATILDI

Yangın bölgesine çıkan yollar tedbir amaçlı kapatılırken sahil güvenlik ekipleri de sahile yaklaşarak plajı boşaltılması uyarısı yaptı.

RÜZGAR HIZI  YÜKSELEBİLİR

Haber Global Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli, Muğla’da rüzgarın hızının 43 km olduğunu ancak daha yükselişinin bitmediğini aktardı. Sürmeli, 17.00-18.00 sularına kadar rüzgar hızının 55 km’ye çıkacağını belirtti. Bölgede batıdan esen ciddi bir rüzgar olduğunun altını çizen Sürmeli, rüzgarın hızının gece 22:00 sularına kadar 20 km’lere kadar ineceğini, yarın öğlen ise tekrar 30 km’lere çıkacağını aktardı.

YERLEŞİM YERLERİNE YAKLAŞTI

Alevler, yapılan tüm müdahalelere rağmen yerleşim alanı olan Maşa Çukuru’na ulaştı.

Ayrıca Mesudiye Mahallesi Döşeme mevkiinde bir ev yandı, bölgedeki evler de tedbir amacıyla tahliye edildi.

 



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli