Çekmeköy parkı yıkılıyor/ YIKARSA AKP YIKAR

Çekmeköy parkı yıkılıyor/ YIKARSA AKP YIKAR

Çekmeköy Belediyesi'nin Mehmet Akif Mahallesi’ndeki parkı inşaata açmasına karşı yurttaşların başlattığı nöbetin 62’nci gününde parka iş makineleri girdi.

DİRENİŞİNE POLİS MÜDAHALESİ
 
İstanbul Çekmeköy'de pazar yeri ve deprem toplanma alanı olan parkın yapılaşmaya açılmasına karşı mücadele eden yurttaşlara polis saldırdı. İş makinelerine engel olmak isteyenler polis tarafından darp edildi.
Aralarında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çekmeköy Kadın Kolları Başkanı ve CHP meclis üyelerinin de olduğu dokuz kişi gözaltına alındı.

Polis, BirGün muhabiri İsmail Arı'nın görüntü almasını engelleyerek "Bekle, seni de gözaltına alacağım," dedi.

Direnişi başından itibaren takip eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:
"Vatandaşın nöbet tuttuğu Çekmeköy'deki parka suçluluğun telaşı içinde iş makinalarını sokmuşlar ve yasal süreci beklemeden ağaçları sökecekler! Pazar yapma bahanesiyle (parkın bitişiği kapalı pazar alanı zaten) rant uğruna yapmadıkları yok ama az kaldı tamamı yargılanacaklar!"

Ne olmuştu?

İstanbul Çekmeköy Mehmet Akif Mahallesi'nde bulunan, pazar yeri ve deprem toplanma alanı olan park, haziran ayının başında yapılaşmaya açılmıştı.
Çekmeköy sakinleri ise parka iş makinelerinin girmesini engellemek için nöbete başlamıştı. Nöbetin üçüncü gününde parka iş makineleri girmişti.

8 Haziran'da parka giden CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, direnişteki mahalle sakinleriyle buluşmuş ve şöyle demişti: "Yaklaşık bir yıl önce bir sitenin önünde çocukların oynadığı bir park, akaryakıt alanı olarak belirlendi ve biz mahalleliyle birlikte bir süreç yürüttük. Orası şu anda park, park olarak da kalacak. Göreceksiniz."
 
 
Çekmeköy’de mahallenin ikinci büyük parkı yıkılıyor.Mahalle sakinleri bir süredir nöbetteydi. Bugün polis müdahalesi oldu. Gözaltına alınan bir yurttaşın dakikalarca “yeteeeeer, artık yeter” diye bağırdığı anlar. Son zamanlarda izlediğim en çarpıcı video.

 
 


  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli