CHP'liler Mahmut Hocalarını son yolculuğa uğurladı

CHP

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, yıllardır çeşitli sağ partiler ile ilişkisi olan İsmailağa Cemaati'nin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun cenaze törenine katıldı. “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İç

İsmailağa Cemaati'nin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun ölümünün ardından adeta taziye kapışması yaşanırken, resmi bir taziye mesajı yayımlamayan CHP, cenazeye "üst düzey" katılım gösterdi. Bugün düzenlenen cenaze törenine CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici de katıldı.
  • İsmailağa, yıllardır çeşitli sağ partiler ile ilişkisi olan bir cemaatti. Son durağı AKP. Fethullahçılar darbeye kalkışınca tarikatın önemi daha da arttı. Ziyaretlerin sebeplerinden biri bu. Haliyle istekleri emir telakki ediliyor. Yakın zamanda da “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi” için İstanbul sözleşmesinden çıkılmasını istediler. Sözleşme ile islami değerlere savaş açılmıştı onlara göre, kadına yaratılış amacının aksine misyonlar yüklüyor ve bu yönüyle “ahlaki yapımızı ve ecdadımızdan bize intikal eden aile medeniyetimizi” yıkmayı hedefliyordu. Mahmut Hoca tak istedi, talebesi şak kaldırdı sözleşmeyi.

CHP Genel Başkanı ise daha dün “İstanbul sözleşmesini” geri getireceğinin sözünü vermişti. İstanbul sözleşmesinden çıkılmasını isteyen ve kabullendiren bir cemaat mensubunun cenazesine katılan CHP’liler bakalım sokaklara dökülen kadınları daha ne kadar kandıracaklar veya çinayete kurban olan kadınlarımızın hesabını nasıl soracaklar.  
  •  
  • Osmanlı bakiyesi tarikatlarla yönetme geleneği AKP döneminde devam ediyor CHP’liler yarın iktidar olurlarsa bu geleneğe onlarda uyacağının ilk işaretini bugün verdiler. Vatana millete hayırlı olsun



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false