CHP'li İmamoğlu Ağaç A.Ş işçileri düşmanın mı?

CHP

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Ağaç A.Ş'de çalışan DİSK'e bağlı Birleşik Tarım Orman İşçileri Sendikası üyeleri sözleşmesiz ve zamsız çalışmaya karşı iş bıraktı. Gün&uum

CHP Belediyeleri gibi CHP’nin İBB Başkanı ve kadroları işçi düşmanlığına devam ediyor! Ağaç A.Ş'de çalışan DİSK'e bağlı Birleşik Tarım Orman İşçileri dün Saraçhane'de isyan etti. Hukuksuz bir şekilde işten çıkarılan arkadaşlarının işe dönüşünü isteyen işçiler toplu sözleşmesiz, asgari ücretle köleleşmek istemiyoruz diyerek eylem yaptılar.

Saraçhane'de düzenlenen açıklamada konuşan Birleşik Tarım Orman İşçileri Sendikası Danışmanı Şeref Özcan işçilerin sendika yetki davalarıyla oyalandığını söyleyerek, "İşçileri toplu sözleşmesiz, asgari ücrete çalıştırılmak isteniyor. Belediyelerde Ağaç A.Ş. çalışanları dışında asgari ücrete çalışan yok. Yönetim ile görüşmelerimiz devam ediyor. 3 sendika temsilcimiz işten atıldı. Bu işçilerin işe iadesini talep ediyoruz. Yöneticiler işçi arkadaşlarımıza hakaretler savurdu o yöneticilere soruşturma açılmasını istiyoruz" dedi. 

'TALEPLER KARŞILANANA KADAR EYLEMDEYİZ'
İşçilerin asgari ücret düzeyinde çalıştığını ifade eden Özcan, "İşçilerin ücretlerinde de bir iyileştirme yapmayacaklarını söylüyorlar. Yüzde 50'nin üzerinde zam yaptıklarını söylüyorlar bu doğru değil asgari ücret üzerine sadece 300 liralık bir zam yaptılar. İşçilerin 5 bin lira ile geçinmesi mümkün değil. Geçinebilecek düzeyde zam istiyoruz. Bu taleplerimiz karşılanan kadar eylemlerimize devam edeceğiz. İşçi burada bekliyoruz derse günlerce burada bekleriz" diye konuştu.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli