Akşener: Derin yoksulluk sokaklarda, dükkânlarda, meydanlarda

Akşener: Derin yoksulluk sokaklarda, dükkânlarda, meydanlarda

İYİ Parti lideri iklim krizi, pahalılık ve öğrenci yurtlarındaki intihar vakalarıyla ilgili konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu.

Akşener Ankara'daki sağanak yağış sonrası yaşanan sel ve ölümlerle ilgili şunları söyledi:

İklim krizi

"Ülkemizde yaşanan doğal afetlerin, giderek artmasının bir sebebi var. Dengesini bozduğumuz doğamızın, bize bir mesajı var. Yaşadığımız bu felaketlerle, bize fark ettirilmek istenen, bir gerçek var. 2 gün sonra, yani 17 Haziran günü, Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü. İklim Krizi, tüm dünyayı, ama özellikle de konumu nedeniyle, ülkemizi derinden etkileyen, acil sorunlarımızdan biri... İklim Krizi meselesi, iktidar-muhalefet meselesi değildir.Bu mesele, el ele, kol kola hep beraber, Türkiye'nin geleceğini kurtarma meselesidir. Bu mesele, bizden sonraki nesillere, yaşanabilir bir Türkiye bırakma meselesidir."

Öğrencilerin barınma sorunu

Öğrenci yurtlarındaki intihar vakaları da Akşener'in gündemindeydi. İYİ Parti lideri şöyle konuştu:

"Biliyorsunuz, Antalya'da, Akdeniz Üniversitesi'nin içerisinde bulunan, Elmalılı Hamdi Yazır KYK yurtlarında, yaklaşık 1 aydır, üst üste intihar vakaları yaşanıyor. 3 evladımızın, KYK yurtlarında, 1 evladımızın da, öğrenci evinde intihar etmesi, hepimizi derinden etkiledi. Ülkemizdeki ağır ekonomik koşullar nedeniyle, yorulan, bunalan ve yıpranan gençlerimizin, barınma imkânını bile zor buldukları yurtlarda, neler yaşadıklarını, bilmek zorundayız.

"Eğer ortada, gençlerimizin hayatını baskılayan, özgürlüklerini kısıtlayan, onlara düşük kaliteli ve sağlıksız beslenme koşullarını dayatan şartlar varsa, bunu öğrenmek zorundayız.

"Öğrencilerimizin yaşadığı barınma sorunu; onları, dernek ve vakıflara ait, özel yurtlara mecbur bırakırken ve Enes'in acısı hâlâ yüreğimizdeyken, KYK yurtlarının da başıboş yönetimlerin eline bırakılmasına, göz yumamayız. 

"Hatırlarsınız, ben bu kürsüden defalarca Sayın Erdoğan'ın vicdanına seslendim. Her hafta çocuklarımız ölüyor, her hafta gençlerimiz ölüyor, her hafta kadınlarımız ölüyor. Gel, iktidar ve muhalefet el ele verelim, bu ülkenin lügatından, kadın ölümlerini, genç ölümlerini silelim" dedim. Ama belli ki, Sayın Erdoğan'ın vicdanı, kapsama alanı dışında ve kendisine ulaşılamıyor. Çünkü bu konuda, tek bir somut adım atmıyor. Çünkü kürsü şovları peşinde koşup, hâlâ üç maymunu oynuyor...

"Ev almak hayal oldu"

Yoksulluk ve ekonomik kriz ile ilgili olarak ise Akşener şöyle konuştu:

"Memleketimizi kasıp kavuran derin yoksulluğun izleri, sokaklarda, dükkânlarda, meydanlarda, kısacası her yerde hissediliyor. Çocuğunun beslenmesinden, büyümesinden, geleceğini kurmasından endişeli annelerin; evine ekmek bile götürmekte zorlandığı için ailesine mahcup hisseden babaların; kendi ayakları üzerinde durmaya çalışırken, sürekli çelme yiyen, önüne engeller çıkartılan gençlerin; ay sonunu getiremeyen emeklilerin feryadı, artık her yerden duyuluyor.

"Artık milletimiz için ev almak, bir hayalin de ötesinde, imkansızlık hâline geldi. İstanbul ve Antalya gibi popüler bölgelerde, ev kiralamak ise günden güne imkânsızlaşıyor. Konut ve kira fiyatlarının yükselmesi de, doğrudan memleketimizin refahını etkiliyor. Üstelik, müteahhitlerin ve komisyoncuların kazandığı para da; milletimizin cebinden çıkıyor."

(AÖ)



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false