AKP'Lİ ESENLER BELEDİYESİNİN YAPTIĞI HER HİZMETE HAKLI OLARAK KUŞKU İLE BAKIYORUZ

AKP

İyi Parti Esenler İlçe Başkanı Ömer Kara, “AKP eğitimin diğer alanlarında olduğu gibi Yüksek Öğretim alanında da perişan ettiğini herkese iktidarları döneminde göstermiştir. 20 yıllık AKP iktidarında

 “AKP TERCİH STANDI SİYASI AMAÇLI, ŞOVA DÖNÜKTÜR”
Kara: AKP’li Esenler Belediyesi YKS tercihleri için Esenler Cumhuriyet meydanına İBB’nin açtığı üniversiteye giriş tercihi için bilgilendirme standının hemen akabinde aynı amaçla stant açtı. Biz AKP’li belediyenin açtığı standın üniversiteye girecek çocuklarımıza hizmet amaçlı olduğunu düşünmüyoruz. Eskiden olduğu gibi bu stant tamamen siyası amaçlı, şova dönük olduğunu görmekteyiz.  

Kara: Bir yerde aynı amaca dönük bir faaliyet yapılıyorsa, siz oraya aynı amaca hizmet yapacağım diye stant açmanız anlamsız olur. Hizmet yapacaksan Esenler 16 mahalle ve meydana uzak olan nüfusu kalabalık mahallelerimiz var git orada stant aç ve bizde helal olsun diyelim. Esenler Belediyesinin açtığı stant üniversiteye girecek çocuklarımıza hizmet vermeyeceği gibi, tamamen kendi düşüncelerinde olan okullara yönlendirme yapmak içindir.

"AKP İKTİDARI, ÖĞRENCİLERİN GELECEĞİNE, ÜLKEMİZİN YARINLARINA YAZIK ETTİ"
Kara:
AKP eğitimi çağın gerisine iten bir anlayışla, bir düşünceyle işin içinden çıkılmaz hale getirdi. (YKS) Sınavı sonuçlarıyla ilgili Sınavda sorulara verilen doğru yanıt sayısı, ortalamaları yine hayal kırıklığından öteye geçememiştir. Taban puanlar kaldırılarak öğrencilerin geleceğine, ülkemizin yarınlarına yazık etti. Öyle ki YKS sınavında hiçbir test grubunda başarı ortalaması yüzde 50'ye bile ulaşamadığını gördük. 2022 YKS sonuçları açıklandı. Açıklanan sınav sonuçları bize bir kez daha göstermiştir ki, AKP iktidarı ve onun sınava dayalı eğitim sistemi eşitsizlik, karamsarlık ve umutsuzluktan başka bir şey üretmemiştir. Sonuç AKP İktidarının 20 yılında yaptığı plansız ve programsız yürütülen yükseköğretim politikaları duvara tosladı" dedi.

KARA: Üniversite yerleştirmeleri puana göre değil sıralamaya göre yapılacağı için öğrencilerimizi uyarmak istiyorum. Taban puanın kalkması ve sınava giren sayısının artması geçen seneki tercih algoritmasını tamamen değiştirdi. Tercihleri yaparken İBB’nin uzman kadrosu sizlerin hizmetindedir dedi...




 

  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false