Tarih: 10.11.2025 11:47

“ATATÜRK’ÜN ANISINA, GELECEĞE NEFES: KAYMAKAM ÖZÇAKICI’DAN ANLAMLI FİDAN DİKİMİ”

Facebook Twitter Linked-in

Esenler Kaymakamı Süleyman Özçakıcı, Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katılımıyla Esenler Menderes  Ortaokulu bahçesinde gerçekleşen törende, gelecek nesillere yeşil bir miras bırakmak amacıyla kendi elleriyle fidan dikti. Öğrencilerle sohbet eden Kaymakam Özçakıcı, doğaya sahip çıkmanın, Atatürk'ün mirasına sahip çıkmak kadar önemli olduğunu vurguladı.

Etkinlikte duygusal anlar yaşandı. Kaymakam Özçakıcı, Atatürk'ü rahmet ve minnetle anarak şunları söyledi:

"Bugün burada diktiğimiz her fidan, aslında bu topraklara olan sevgimizin bir nişanesidir. Atamızın emanet ettiği bu vatanı sadece korumak değil, güzelleştirmek de bizim görevimizdir. Bu fidanlar, yıllar sonra gölgesinde dinleneceğimiz, nefes alacağımız bir Türkiye'nin sembolü olacak."

Öğretmenler ve öğrenciler, bu anlamlı etkinliğe katılmanın gururunu yaşarken, okul bahçesine dikilen fidanlar geleceğe umutla uzanan yeşil eller gibi toprağa kök saldı.

Esenler Kaymakamı Süleyman Özçakıcı'nın öncülüğünde gerçekleşen bu etkinlik, hem Atatürk'ün aziz hatırasını yaşatmak hem de gelecek nesillere çevre bilinci aşılamak açısından büyük anlam taşıdı.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —