CHP’li Özimer’den Romanlar Günü Kutlaması

CHP’li Özimer’den Romanlar Günü Kutlaması

CHP İstanbul İl Sekreteri Soner Özimer 8 Nisan 2024 Dünya Romanlar Günü için kutlama mesajı yayımladı. “Roman kültürümüz olmazsa olmazımızdır, Romanlar bu ülkenin mihenk taşlarındandır” dedi.

 CHP İstanbul İl Sekreteri Soner Özimer: "8 Nisan Dünya Romanlar Gününü en samimi ve içten duygularımla kutlarım.8 Nisan aynı zamanda, Romanların yaşamın her alanında karşı karşıya kaldığı sorunlarının hatırlanacağı bir gündür. 

Tüm kimlikler için sosyal dışlanma ve ayrımcılık konusunda farkındalık yaratmamız, bu sorunlarla mücadelede birlik ve dayanışmanın önemini anlamak tüm insanlığın görev ve sorumluluğudur. Ne yazık ki son yıllarda yurttaşlarımızın kimlikleri üzerinden yapılan ayrıştırıcı dil ülkenin birlik ve beraberliğine zarar vermiştir. Bu ayrıştırıcı dili bugün bir kere daha kınıyorum.

Ülkede yaşayan tüm kimliklerin ayrım yapmadan eşit yurttaşlık bilinciyle, barış ve kardeşliğin egemen olacağı ve bu coğrafyanın özgürlüğünde emekleri yok sayılmayacak kadar değerli olan Roman yurttaşlarımızın bu önemli günde olduğu gibi her daim yanlarındayız. Cumhuriyet Halk Partisi olarak tüm roman yurttaşlarımızın hiçbir ayrımcılığa uğramadığı, barış ve kardeşlik içinde, eşit yurttaşlık bilinciyle roman vatandaşlarımızı kucaklıyorum, yaşamlarının huzurlu olmasını diliyorum.

8 Nisan Romanlar Günü kutlu olsun ve bu vesileyle tüm ulusumuzun Ramazan  Bayramını kutlar barış ve esenlikler dilerim” dedi.

HABER/ Yılmaz Boyraz



Anahtar Kelimeler: Özimer’ Romanlar Kutlaması
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli